Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a tunat şi a fulgerat, într-o emisiune B1 TV, după ce a pierdut la Congresul PNL funcţia de vicepreşedinte al partidului, arată The Epoch Times. Liderul liberal acuză că „o cooperativă a trădătorilor şi a non-performanţei politice a pus mâna pe PNL” şi avertizează că partidul va fi „sugrumat şi va dispărea ca PNŢCD sau va ajunge irelevant politic”.
Jurnalistă: Vorbim despre această declaraţie făcută de un lider important al Partidului Naţional Liberal. Cine sunt trădătorii, domnule Tişe?
Alin Tişe: Din păcate, PNL-ul, de o perioadă de timp, s-a obişnuit să facă o politică a sforilor şi nu o politică a performanţei, iar acest lucru s-a văzut la ultimele alegeri. Din păcate, regiunile cele mai votate din România – vorbesc de regiunea de Nord-Vest, Ardealul – au ajuns la acest congres să nu aibă niciun reprezentant între cei patru prim-vicepreşedinţi. Şi asta pentru că ceilalţi, mult mai slabi, cu rezultate aproape inexistente în celelalte regiuni, s-au coalizat şi au votat oameni care să conducă partidul, care, la rândul lor, nu sunt în stare nici măcar să-şi conducă propriile organizaţii pentru a avea rezultate politice.
Cu alte cuvinte, noi dorim să avem un partid al performanţei, dar, în realitate, promovăm în conducere oameni care, la nivelul judeţelor lor, nu au nici măcar performanţa la jumătate faţă de cele care conduc sau de cele din Ardeal. Nu uitaţi că, în momentul de faţă, regiunea Transilvaniei a salvat Partidul Naţional Liberal de la un dezastru absolut la ultimele alegeri. Aproape 40% din voturile luate de PNL au venit din această zonă. Ei bine, în loc să promovăm performanţa, în loc să o ducem în conducerea centrală, iată, domnul Bolojan conduce organizaţia cea mai puternică a PNL-ului şi a ajuns acum preşedintele PNL.
Bravo, extraordinar, este o măsură, în opinia mea, care reflectă perfect performanţa. Dar cei care, în jurul dânsului, doresc să aducă oameni care nu au performanţă la acest congres s-au coalizat şi au reuşit să aducă la nivelul eşaloanelor 2–3 oameni care, în opinia dânşilor, vor putea să controleze preşedintele partidului. Dar, în realitate, aceste combinaţii pe care dânşii le-au făcut au înlăturat de la conducerea centrală oameni care provin din organizaţii performante, înlocuindu-i cu oameni care fac parte din diferite combinaţii ale lor, cum au făcut de nenumărate ori în aceste alegeri.
Continuarea în The Epoch Times
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: Partidul Național Liberal/ Facebook)