Avocatul, fost angajat SIE, care a picat de două ori testul psihologic, a devenit judecător la Cornetu

Data:

Avocatul Alexandru Ghiciu, fost angajat al Serviciului de Informații Externe (SIE) și fratele vicepreședintei Curții de Apel București, Adriana Pencea (foto), a devenit judecător chiar dacă a picat de două ori examenul psihologic. El a fost repartizat la judecătoria Cornetu, o instanță disputată datorită distanței mici față de București.

Ghiciu a intrat în magistratură în urma unui concurs organizat pentru juriștii care au cel puțin 5 ani vechime în meserie și nu a absolvit Institutul Național al Magistraturii (INM). Presshub a arătat că Ghiciu a devenit judecător, cu majoritate de voturi, fiind votat de plenul CSM după ce a contestat rezultatul testului psihologic.

Potrivit declarației privind rudele din sistemul judiciar dată de sora sa, Alexandru Ghiciu a fost angajat al biroului juridic al Serviciului de Informații Externe (SIE). Întrebat cât și când a lucrat pentru SIE, Ghiciu ne-a declarat că „nu pot să infirm, nici să confirm”.

Vicepreședinte delegat

Adriana Pencea este delegată de la Giurgiu vicepreședinte al Curții de Apel București și este judecătoarea care a suspendat condamnarea milionarului Puiu Popoviciu, a restituit la DNA dosarul „Vizită la Trump” al lui Liviu Dragnea și Cristi Burci şi l-a eliberat pe fostul lider PSD din penitenciar.

Din toamna anului trecut, Pencea este delegată vicepreședinte al Curții de Apel București, la cererea președintelui CAB de atunci, Lia Savonea.

Ghiciu se alătură astfel celor 103 judecători și 17 procurori care au promovat examenul de admitere în magistratură pentru persoanele cu 5 ani vechime în funcții juridice, listă aprobată de președintele interimar Ilie Bolojan.

În România, magistrații beneficiază de impunitate, deoarece, în baza unei legi deficitare, un procuror desemnat să ancheteze un magistrat poate fi schimbat de CSM dacă ancheta nu este pe placul membrilor Consiliului. În aceste condiții, membrii CSM nu pot fi anchetați de un procuror, deoarece el riscă să fie schimbat oricând de majoritatea din Consiliu.

În ciuda apelurile de modificare a legii, niciun partid din coaliția de guvernare nu s-a arătat dispus să schimbe această lege care protejează magistrații coruptibili.

Citește și: Marian Vanghelie a scăpat de 11 ani de închisoare și plătește doar 2,6 milioane de euro, deși a luat șpăgi de 30 milioane euro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din anul 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Parteneriat pentru viitor: testarea vocațională timpurie optimizează traseul educațional și profesional al elevilor

Școala, organizațiile non-profit și mediul privat pot construi împreună...

AKTUAL24 | „Prosperitatea” dictaturilor: în Belarus, cartoful a ajuns un produs de lux

„Prosperitatea” dictaturilor: în Belarus, cartoful a ajuns un produs...

Politico: Popularitatea globală a SUA se prăbușește după revenirea lui Trump la Casa Albă

Popularitatea globală a Statelor Unite este în declin după...