Ce șanse are Ponta și la ce-i folosește Biblia?

Data:

Victor Ponta a încercat să-l imite pe Donald Trump în această campanie prezidențială în care fostul șef al PSD nu are susținerea partidului său și în care trecutul l-a ajuns din urmă.

La singura dezbatere la care a participat, Victor Ponta a refuzat să răspundă atacurilor și a preferat să vorbească despre cum va scoate țara din criză, insistând că are experiența din mandatul său de premier (2012-2015). A fost perioada când ministrul său de Finanțe Florin Georgescu îl certa, îl punea la punct părintește și îi dădea lecții în plină ședință de guvern.

Acum, Ponta susține că îi va da fotoliul de premier lui Călin Georgescu dacă ajunge la Cotroceni, într-o încercare de a capta bunăvoința fanilor acestui politician radical cercetat între timp de procurori inclusiv pentru ceea ce anchetatorii consideră ca a fost o lovitură de stat eșuată la alegerile din noiembrie 2024. Întâlnirea de la Belgrad cu fiul cel mare al președintelui american, cu care s-a văzut de altfel și la București la începutul acestei săptămâni, este o altă formă prin care Ponta vrea să preia din influența lui Trump.

Citește și: Oficial: AfD, al doilea partid parlamentar din Germania, declarat extremist

Cel mai recent sondaj, făcut de AtlasIntel între 28 aprilie și 1 mai 2025 la comanda Hotnews.ro arată că Victor Ponta, 52 de ani, nu are nicio șansă să intre în turul al doilea al alegerilor pentru Cotroceni și se clasează abia pe locul patru, cu 11,3%. Există însă pe piață și cercetări sociologice în care pentru locul doi ar concura trei candidați, care ar avea în jur de 20% și ar fi despărțiți de cifre mici care s-ar încadra în marja de eroare: Crin Antonescu, Nicușor Dan și Victor Ponta. Atunci când i-a retras sprijinul Elenei Lasconi, USR a vorbit despre pericolul de a-i avea în turul al doilea pe radicalul George Simion și pe Victor Ponta.

Scandalul cetățeniei sale sârbe i-a deviat campania electorală, mai ales după ce a explicat că a primit-o în semn de prețuire, fiindcă la inundațiile din 2014 ar fi dat ordin să se deschidă Porţile de Fier pentru a evita inundarea Belgradului, preferând inundarea câtorva terenuri din satele românești, care însă ar fi fost evacuate rapid.

Odată cu această mărturisire a pierdut de la început o parte din susținerea pe care o aștepta din partea activului de partid social-democrat nemulțumit că PSD nu are propriul candidat la prezidențiale.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: „Alegerile prezidențiale din România vor determina și viitorul Republicii Moldova”. Cum votează românii basarabeni și de ce în următorii ani pentru R. Moldova ar putea fi mai important cine va fi președinte la București decât la Chișinău

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: AGERPRES/EPA/ROBERT GHEMENT)

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Alegeri prezidențiale 2025. Peste 131.000 de români au votat deja în diaspora, până sâmbătă la ora 10:00

Peste 131.000 de cetățeni români din diaspora s-au prezentat...

România, exclusă din programul Visa Waiver de administrația Trump

Administrația Trump a anunțat, vineri, că exclude admiterea României...