Orchestra Filarmonicii George Enescu va susține două concerte simfonice emoționante sub bagheta dirijorului german Jesko Sirvend, laureat al Concursului Yevgeny Svetlanov. Apreciatul violonist Vadim Repin va urca pe scena Ateneului Român în ipostază solistică. Programul serilor include Concertul nr. 1, în la minor, pentru vioară și orchestră, op. 77 de Șostakovici și Simfonia Alpilor, op. 64 de Strauss.
Biletele sunt disponibile pe www.oveit.com sau direct AICI, iar întregul calendar al Stagiunii 2024/2025 poate fi văzut AICI.
Dirijorul Jesko Sirvend este câștigător al Concursului de dirijat Yevgeny Svetlanov 2022 din Monaco.

A colaborat cu Orchestra Națională a Franței, unde a ocupat poziția de Dirijor asistent. Stagiunea curentă îl aduce la pupitrul Orchestrei WDR, Orchestrei Naționale din Țara Loarei, precum și al Orchestrei Simfonice Naționale Daneze, Orchestrei Naționale a Belgiei și al Orchestrei Filarmonice din Monte-Carlo.
Ca Dirijor asociat al Orchestrei Simfonice din Düsseldorf (Düsseldorfer Symphoniker), Jesko Sirvend a fost Director muzical al concertelor #IGNITION, în perioada 2014–2020. Aceasta sunt considerate cea mai de succes serie de concerte pentru tineret din Europa.
Cu o activitate concertistică internațională începută timpuriu, Vadim Repin devenea, la doar 17 ani, cel mai tânăr câștigător din istoria Concursului Regina Elisabeta.
Artistul a cântat cu cele mai importante orchestre și dirijori ai lumii și în toate marile centre muzicale. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu dirijori iluștri, precum Ashkenazy, Boulez, Chailly, Chung, Dohnányi, Dutoit, Gergiev, Jansons, Levine, Mehta, Muti, Nagano, Ozawa, Temirkanov și Thielemann. Printre partenerii săi de muzică de cameră se numără artiști de renume, precum Argerich, Bartoli, Capuçon, Golan, Kissin, Knyazev, Korobeinikov, Lang Lang, Lugansky și Maisky. Repin cântă la o vioară Niccolò Amati, realizată în anul 1664.

Programul concertelor invită publicul la două seri de reflecție și evadare. Acesta include Concertul nr. 1, în la minor, pentru vioară și orchestră, op. 77 de Dmitri Șostakovici și Simfonia Alpilor, op. 64 de Richard Strauss.
Concertul nr. 1, în la minor, pentru vioară și orchestră, op. 77 de Dmitri Șostakovici este compus între 1947–1948. Din cauza tensiunilor politice, premiera a avut loc abia în anul 1955, cu Filarmonica din Leningrad sub bagheta lui Evgheni Mravinski și cu David Oistrakh în calitate de solist.
Simfonia Alpilor, op. 64 de Richard Strauss este una dintre cele mai grandioase și expresive lucrări din creația compozitorului. Simfonia spune povestea unei drumeții alpine. Partitura presupune o orchestră de mari dimensiuni, îmbogățită cu efecte ce redau natura sălbatică. Simfonia Alpilor reflectă teme profunde, precum condiția umană, efemeritatea și transcendența. Este adesea interpretată ca un răspuns simbolic la moartea lui Gustav Mahler.
Concertul din 23 mai se desfășoară cu sprijinul ENEVO Group.
Sponsori principali: Garanti BBVA, Rompetrol | Sponsori: JTI, ENEVO,Groupe SNEF | Susținători: Aqua Carpatica, Intercontinental
Parteneri media principali: RFI România; Radio România Muzical
Parteneri media: stirileprotv.ro, Radio România Cultural, Observator Cultural, Actualitatea Muzicală, Deutsche Zeitung Romania
Partener artistic: Fundația Art Production | Partener comunicare: OMA Vision
Urmăriți PressHUB și pe Google News!