Radu Burnete: „Este nevoie de o reformă administrativă și teritorială la pachet cu una a partidelor politice”, a scris consilierul prezidențial într-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Este o onoare și o mare responsabilitate”, a scris Burnete în prima zi oficială la Palatul Cotroceni, asigurând că „voi fi prezent în dezbateri și în societate cu limitele impuse de instituția pentru care lucrez și de președintele pe care îl reprezint căruia îi mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o”.
La început de mandat, Radu Burnete a punctat câteva idei esențiale, subliniind totodată situația dificilă traversată de România.
„Statul este un instrument extraordinar câtă vreme este îngrădit de un cadru constituțional, democratic și liberal. În același timp statul poate fi și cel mai mare pericol la adresa libertății noastre, istoria abundă de exemple”, a scris consilierul.
Burnete a mai arătat importanța susținerii inițiativei private, iar în acest sens „România nu trebuie să copieze orbește, ci trebuie să se inspire și să înțeleagă. Răspunsul e bine să fie în acord cu cine suntem noi.”
Consilierul prezidențial a explicat că el nu este adeptul soluțiilor simpliste pentru că, spune acesta, „aproape orice soluție simplistă trâmbițată în tonuri grave și livrată fără îndoieli se va dovedi greșită”.
De asemenea, Burnete a arătat că sindicatele, politicienii, angajații din sectorul privat sau de la stat au roluri diferite, care necesită atenție. „Trebuie să înțelegi când e rostul unuia și când al celuilalt. Trebuie să înțelegi ce problemă vrei să rezolvi și de ce, ce principii generale guvernează spațiul în care ai identificat problema, dar și ce particularități”, a scris consilierul.
„România traversează o criză existențială. Modelul nostru social, economic și politic de după căderea comunismului și-a epuizat resursele din motive interne și externe.
Oricât de greu ar fi trebuie să ne încordăm și să redesenăm niște lucruri. Este nevoie de o reformă administrativă și teritorială la pachet cu una a partidelor politice. Avem nevoie de un nou contract între stat și cetățeni în privința taxării. Unele reașezări sunt deja inevitabile însă trebuie să închidem cu evaziunea și economia neagră. Dacă vrem taxare la un nivel moderat și un stat care să ne ofere servicii publice de calitate toată lumea trebuie să plătească, iar statul trebuie să livreze”, a explicat Radu Burnete.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: Facebook/ Radu Burnete)