Cristian Tudor Popescu: „Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24

Data:

„Diagnosticul – mai dăunător decât boala”, a scris marți, pe Facebook, gazetarul Cristian Tudor Popescu, după concedierea sa de la Digi 24.

„Emisiunea Cap Limpede de vineri, 03 iunie, nu a fost ultima din acest sezon, a fost ultima. Nu ne mai vedem la toamnă. Analizând conținutul acestei emisiuni, conducerea postului a decis să înceteze colaborarea cu subsemnatul. Este o hotărâre unilaterală, care aparține Digi 24. Diagnosticele puse în Cap Limpede final au fost considerate mai dăunătoare pentru imaginea postului decât boala”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu: „Deși concediat, nu plec în concediu”

Gazetarul spune că nu există vreo televiziune de știri la care să ia în considerare „transferarea” sa.

„Ar fi trebuit să mă despart de mult de Digi 24. Am mai rămas din respect față de telespectatorii emisiunii Cap Limpede și de partenerul meu de dialog, domnul Claudiu Pândaru. Acum, sunt dezlegat. Nu există vreo televiziune de știri la care să iau în considerare a mă «transfera».

Poate că ne vom revedea pe youtube, mă voi gândi. Deocamdată, iau o pauză video. Dar, ne putem întâlni în continuare în scris, în Republica, pe Facebook și, audio, joia dimineața, la Europa FM. Deși concediat, nu plec în concediu”, a mai spus CTP.

Adriana Săftoiu, după concedierea lui CTP: „Să accepți critica din interior cu fața spre exterior e semn de inteligență”

Adriana Săftoiu a reacționat la vestea concedierii gazetarului Cristian Tudor Popescu:

„CTP a fost concediat. Nu îmi explic asta decât dacă am în vedere că a criticat Digi prin gafa teribilă din emisiunea dl Prelipceanu. Și era de criticat.

Prin extensie, cam aici am ajuns la nivelul tuturor «comunităților». Să nu le spui alor tăi că au greșit. Să ne parfumăm, să ne pudrăm căci avem principii… ne spălăm rufele în familie.

Un îndemn idiot atunci când e vorba de orice instituție care trăiește și din banul public.
Să accepți critica din interior cu fața spre exterior e semn de inteligență, de înțelepciune. Porcăriile astea cu «să ne spălăm rufele in familie» si mai lașul îndemn «să ascundem rahatul sub preș», în acest cadru public, sunt un semn de degradare îngrijorător pentru, ceea ce ne place să spunem, igiena societală.

PS: Clarice Dinu mai oferă o variantă. Pentru mine, concluzia e aceeași. Digi 24 l-a concediat pe CTP după emisiunea în care a discutat despre proiectele de lege privind securitatea națională. Criticile la adresa SRI și partidului au fost considerate, se pare, a aduce prejudicii postului. Libertate, frate, ce mai!

Later Edit: A vorbit și despre un fake news al postului. Acum să zică Digi ce a contat mai mult„.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...