Eclipsă parțială de Soare, astăzi, vizibilă din România. La ce oră să vă uitați pe cer

Data:

O eclipsă parţială de Soare va fi vizibilă din România, astăzi, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”. Eclipsa va începe la ora 12.26 şi se va termina la ora 14.49. Acoperirea Soarelui va fi de 38%.

Specialiştii ne recomandă să nu privim fenomenul fără filtre speciale (ochelari de eclipsă, mylar sau cele mai dense filtre pentru aparate de sudură). Potrivit Observatorului Astronomic, eclipsa va fi vizibilă în mare parte din zonele Europei, Orientului Mijlociu, dar și în părți din vestul Asiei, nordul Africii și Groenlanda.teșt

Citește și: Români ai Planetei. Oameni care au învins obstacolele și au reușit

La 8:58 Luna va începe să blocheze o parte din Soare, urmând ca faza maximă a eclipsei să aibă loc la ora 11:00. Fenomenul astronomic nu va fi vizibil în America de Nord și Sud.

Următoarea eclipsă de Soare pentru cei de pe continentul american va avea loc pe 14 octombrie 2023, când vor putea observa o eclipsă inelară.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași

S-a semnat contractul pentru reabilitarea Filarmonicii Iași. Proiectul a...

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea, Valentin Resmeriță va conduce PNL Focșani

Dragoș Ciobotaru va fi președinte interimar la PNL Vrancea....

Ceasuri care spun o poveste. Steve McQueen și Tag Heuer

Steve McQueen și Tag Heuer. Anii 1960 au fost...

Ceasuri care spun o poveste: Le Corbusier și Girarad Perregaux

Ceasuri care spun o poveste. Girard-Perregaux, una dintre mărcile...