FOTO Vremea severă a făcut ravagii în 60 de localități din 14 județe și în Capitală. O persoană decedată, zeci de gospodării inundate și sute de copaci căzuți

Data:

Vremea extremă din ultimele 24 de ore a provocat pagube semnificative în 60 de localități din întreaga țară, inclusiv în București. O femeie din Otopeni și-a pierdut viața, iar alte două persoane au fost rănite în Capitală, în urma vântului puternic care a smuls acoperișuri și a rupt copaci.

„S-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case, 49 curți, 11 beciuri/subsoluri (1 agent economic) și de pe 1 stradă, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 83 imobile (2 instituții publice)”, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). De asemenea, echipele de salvatori au degajat 555 de copaci și 24 de stâlpi de electricitate căzuți pe carosabil. În urma acestor incidente, au fost avariate 186 de autoturisme.

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, efecte semnificative au fost înregistrate la nivelul a 60 de localități din 14 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Mureș, Prahova, Teleorman, Vrancea și în municipiul București, în perioada 17 iulie, ora 07:00, – 18 iulie, ora 07:00.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată în Otopeni, județul Ilfov, unde o femeie de 49 de ani a fost ucisă după ce a fost lovită de bucăți de acoperiș desprinse de la o clădire învecinată. Tragedia s-a petrecut în propria locuință, situată la ultimul etaj al unui bloc.

În București, alte două persoane au fost rănite de copaci sau crengi rupte de vânt. Victimele au fost transportate la spital, conștiente.

Traficul a fost afectat atât pe șosele, cât și în aer. Circulația rutieră a fost îngreunată temporar pe autostrada A1, la kilometrul 23 (județul Giurgiu), din cauza căderii unui indicator rutier și a unor crengi pe carosabil. Totodată, 15 aeronave care urmau să aterizeze pe Aeroportul Internațional Henri Coandă au fost nevoite să survoleze suplimentar înainte de a ateriza, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

IGSU menționează că, în ciuda pagubelor extinse, nu au existat situații de urgență medicală care să nu poată fi gestionate și nu s-au semnalat întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

Citește și: Salvați Copiii: Peste jumătate dintre copiii rămași în țară după plecarea părinților la muncă în străinătate preiau roluri de adult

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: IGSU – Inspectoratul General pentru Situații de Urgență / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related