O grădină zoologică ilegală a fost amendată cu 120.000 de lei în Dâmbovița. Animalele sălbatice erau ținute în captivitate, în condiții improprii

Data:

O grădină zoologică care funcționa fără autorizație în localitatea Picior de Munte, județul Dâmbovița, a fost amendată cu 120.000 de lei de Garda Națională de Mediu, după ce au fost constatate multiple nereguli legate de condițiile de trai ale animalelor și lipsa documentelor necesare, informează Agerpres.

În perioada 16-17 iulie, o echipă de comisari din cadrul Comisariatului General al Gărzii Naţionale de Mediu, împreună cu reprezentanţi ai Comisariatului Judeţean Dâmboviţa, Direcţiei Sanitar-Veterinare Dâmboviţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţia Animalelor, a desfăşurat un control la centrul de menajerie aparţinând IWF – Internaţional Wildlife Foundation, situat în localitatea Picior de Munte, comuna Dragodana, judeţul Dâmboviţa.

„În urma verificărilor s-au constatat mai multe nereguli: lipsa autorizaţiei de mediu; condiţii necorespunzătoare de trăi pentru animalele sălbatice ţinute în captivitate; neprelucrarea şi declararea fosei septice la UAT Dragodana; lipsa unui contract de neutralizare a deşeurilor de origine animală neconforme pentru consumul uman. Mai mult, comisarii au aflat cu această ocazie ca operatorul percepea taxa de intrare de 50 de lei, iar pentru fotografierea/filmarea animalelor o altă taxă de 100 de lei”, precizează reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

Garda Națională de Mediu / Facebook
Garda Națională de Mediu / Facebook
Garda Națională de Mediu / Facebook

Conform sursei citate, la momentul controlului, proprietarul nu a putut pune la dispoziţia comisarilor Gărzii de Mediu actele de provenienţa ale animalelor deţinute, câteva din ele fiind strict protejate.

„În consecinţă, au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale: două amenzi în valoare totală de 120.000 de lei şi un avertisment. Totodată, au fost dispuse 12 măsuri ferme de remediere a neconformităţilor, cu termene clare de realizare, unele cu aplicabilitate imediată, altele cu caracter permanent. Animalele rămân în custodia proprietarului fără dreptul de înstrăinare până când acesta face dovada provenienţei acestora”, mai anunţă Garda Naţională de Mediu.

Citește și: UE adoptă al 18-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, vizând industria petrolieră și energetică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Garda Națională de Mediu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Comisia Europeană deschide „războiul” pentru bugetul UE 2028–2034. Cine câștigă și cine pierde 

Comisia Europeană a lansat oficial propunerea pentru bugetul multianual...

Tăieri masive la Cancelaria lui Ilie Bolojan. Reduceri de personal, fără șoferi și fără chelneri pentru demnitari

Cancelaria prim-ministrului Ilie Bolojan intră într-un amplu proces de...

Muntele Semenic a vibrat la Gărâna Jazz Festival

S-a încheiat ediția cu numărul 29 a celui mai...

România, țara celor 1,7 milioane de case de lut: un patrimoniu redescoperit

În România există aproximativ 1,7 milioane de case din...