Întrebarea din titlu mă tem că ar trebui reformulată: mai poate fi legată puntea între români şi români, între cei pro-occidentali şi cei „suveranişti”, între care ura a căscat o prăpastie? Cum să reparăm ceea ce a demolat, cu tenacitate, timp de ani de zile, o agresivă propagandă politico-mediatică anti-occidentală care a dezbinat şi a săpat la temelia democraţiei şi a alianțelor fundamentale ale României, adică NATO și UE?
Am sperat poate mulţi dintre noi că, odată încheiată competiţia electorală pentru Preşedinţia României, odată cu ajungerea la Cotroceni a lui Nicuşor Dan, un politician pro-european şi moderat, se va ieşi din zona discursului contondent în care am fost împinşi de propaganda politico-mediatică „suveranistă”, iar situaţia din societate se va domoli. După primele indicii, sunt speranţe deşarte.
Nu au trecut nici 24 de ore de la câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Nicuşor Dan şi propaganda politico-mediatică „suveranistă” (anti-occidentală / pro-rusă) a scos din nou artileria grea, împrăştiind minciuni, pentru a distruge încrederea populaţiei în instituţii ale statului şi pentru a întreţine ura. Pentru că fără ură, fără a-şi construi duşmani imaginari, nu îşi pot bifa agenda, nu pot exista.
Pentru că ei nu construiesc, ei dărămă, pentru a poza apoi, demagogic, în salvatori. Acum propaganda îi întărâtă pe adepţii „suveranişti” spunându-le că alesul lor, George Simion, nu a ajuns la Cotroceni nu pentru că, în democraţie, majoritatea decide, iar majoritatea a vrut altceva, ci, le spune, pentru că votul lor nu contează.
Continuarea în Puterea a Cincea
Citește și: Traian Băsescu avertizează că PSD riscă să se destrame dacă nu intră la guvernare
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com /Atlantios)