Tag: brîndușa armanca
Protest: Mass-media sub atacul puterii
Semnatarii acestui protest solicită forțelor democratice din România o reacție publică la declarațiile făcute ieri de Liviu Dragnea, președintele partidului de guvernământ și al...
Alcoolicii Anonimi, românii care se chinuie să renunţe la băutură
La telefonul afișat pe site a răspuns Traian. Mi-a spus că pot să particip la proxima întrunire. Dibuiesc pe întunericul de toamnă târzie intrarea situată lângă Biserica romano-catolică Sfânta Ecaterina din Cetate. Lanterna telefonului mobil e de neprețuit în labirintul de clădire veche și întortocheată, cu galerie și trepte unde nu te aștepți. În fine, ajung …
Un articol scris în cadrul campaniei „Industria alcoolului, partea goală a paharului”.
De la dezalcoolizare – direct în primul birt, la alcool de 5 lei sticla
La Jebel, sunt aduși mai ales alcoolici bărbați, de toate vârstele, de regulă din pătura săracă, părăsiți de soții, uitați de copii. Ajung, ca și dependenții de droguri, să se cunoască între ei ca niște veritabili recidiviști.
Pe ruinele Fabricii de pălării s-a născut proiectul social Ambasada
Situată la doi pași de centrul orașului, una dintre fabricile care au produs un brand timișorean, vestitele pălării din fetru de lână, păr de iepure sau suport termoplastic, decade în fiecare zi. Acesta și este interesul major al proprietarilor misterioși de azi care așteaptă să dea o lovitură imobiliară cu terenul de câteva mii de metri pătrați și clădirile aferente, chiar dacă una dintre ele, corpul administrativ construit în 1900, figurează pe lista monumentelor istorice la poziția 143 ca monument de categoria B. Un tur prin curțile traversate de câini indispuși revelează mizeria care trebuie să surpe programatic proprietatea: acoperișuri crăpate, geamuri sparte, pereți scorojiți, porți ruginite.
Dialog cu Radu Radoslav, arhitect-șef al Timișoarei între 1997-2006: Salvarea patrimoniului este inutilă dacă nu există o strategie de regenerare urbană (Partea a II-a)
Radu Radoslav este un arhitect atipic, cu blog și energie polemică, care a încercat pe propria piele mai multe ipostaze: cea de arhitect la IPROTIM, institutul de proiectare timișorean înainte de 1989, de arhitect-șef al municipiului Timișoara, timp de aproape zece ani după Revoluție, de antreprenor, de profesor universitar, de reprezentatnt al Registrului Urbaniștilor, de ong-ist, de blogger etc. Poți insista mult și bine să afli ce clădiri de patrimoniu ar trebui să aibă prioritate la restaurare, nu îl interesează subiectul. Subiectul său sunt proiecțiile viitorului, adică regenerarea orașelor, a Timișoarei în mod special. Regenerare care să conserve spiritul european al urbei, moștenire pe cale să se ducă pe apa Begăi…
Popular
Aktual24 | O profesoară, mesaj pentru părinți despre cadourile de Crăciun pentru dascăli: „Este umilitor”
O profesoară, mesaj pentru părinți despre cadourile de Crăciun....
Emilia Șercan protestează de 9 zile în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva deciziei de clasare a dosarului de...
Emilia Șercan protestează de 9 zile. Jurnalista a anunțat...
Poliţia continuă cercetările în cazul celor două adolescente care s-au sinucis la Lupeni
Poliţia continuă cercetările în cazul celor două adolescente de...
Premiul Nobel pentru pace: laureata este în închisoare în Teheran | VIDEO
Premiul Nobel pentru pace a fost acordat anul acesta...