10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore

Data:

10.500 de fapte contravenționale, constatate în doar 24 de ore de către polițiști. Aceștia au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor.

La data de 12 mai a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 466 de acțiuni și au intervenit la 2.816 evenimente, dintre care 2.450 au fost sesizate de către cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 34 de măsuri preventive.

10.570 de sancțiuni contravenționale pentru tot atâtea fapte contravenționale

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 10.570 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.074.874 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 133 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, au fost reținute 830 de permise de conducere, dintre care 427 pentru viteză, 95 pentru alcool și 9 pentru droguri.

Citește și: Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Acțiunea BLOCADA

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.700 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 467 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 8.039 de autovehicule și legitimate 12.793 de persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.784 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 170 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

Citește și: Prima centrală fotovoltaică plutitoare din România, realizată cu granturi norvegiene

10.500 de fapte contravenționale. 468 de permise de conducere ridicate

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 42 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 468 de permise de conducere, dintre care 57 pentru alcool și 255 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 159 de certificate de înmatriculare.

„Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare”, precizează Poliția Română. 


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...