13 ONG-uri cer o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August

Data:

13 ONG-uri și asociații civice au cerut marți procurorului general să delege o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August, potrivit unui comunicat de presă.

Societatea Civilă, prin Comunitatea Declic, Corupția ucide, Geeks For Democracy, Asociația Evoluție În Instituție, Funky Citizens, Asociația VedemJust – Voci pentru Democrație și Justiție, #REZISTENȚA, Reset Iași, Umbrela Anticorupție Cluj, Rezistența Civică Galați, Asociația Aradul Civic, Asociația Platforma Inițiativa România, Asociația România Vie cer de asemenea procurorilor să comunice public periodic stadiul anchetei și actele de urmărire penală efectuate în dosar.

Cererea vine la trei ani după ce Jandarmeria a reprimat violent mitingul Diasporei din 10 august 2018, la care zeci de mii de români au cerut PSD să stopeze masacrarea justiției. De asemenea, cererea lor vine la un an după ce DIICOT, condus la acel moment de Giorgian Hosu, a vrut să închidă dosarul care îi privea pe capii Jandarmeriei. Hosu a fost numită în funcție de președintele Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Cătălin Predoiu, în ciuda avizului negativ al CSM.

Citește integral în G4Media.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...