73 de sesizări de posibile încălcări ale legii înregistrate de la momentul începerii procesului de vot

Data:

De la momentul începerii procesului de vot au fost înregistrate 73 de sesizări de posibile încălcări ale legii în context electoral, cu 37,6 % mai puține față de incidentele sesizate până la aceeași oră la alegerile locale și europarlamentare precedente.

Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale

Dintre acestea, 19 nu s-au confirmat, iar alte 17 sunt în curs de verificare. Până la acest moment, s-au întocmit dosare penale pentru 11 posibile infracțiuni.

De asemenea, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale. 9 avertismente și 8 amenzi de 7.800 RON.

Au fost primite mai multe sesizări privind nereguli cu privire la buletinele de vot, respectiv alegătorii ar fi primit buletine de vot gata ștampilate ori mai multe decât aveau dreptul sau.

Citește și: Iohannis la ieșirea de la urne: „Vă invit pe toți să poftiți la vot”

Într-o localitate din județul dolj, un bărbat a semnalat faptul că locțiitorul președintelui Secției de votare unde a mers să voteze i-a înmânat 5 buletine de vot pentru alegerea primarului orașului și 2 pentru alegerea președintelui Consiliului Județean. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fraudă la vot

Polițiștii din cadrul poliției municipiului Ploiești au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă se oferă sume de bani.

În județul Maramureș, un angajat al unei societăți comerciale, a semnalat că la intrarea în serviciu i s-ar fi promis bani pentru a vota un anumit candidat la primărie. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

În Județul Caraș Severin, un cetățean din Austria care a renunțat la cetățenia română a votat folosind un permis de ședere în țara noastră, sens în care s-a înregistrat dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de votare fără a avea acest drept.

Citește și: 665 de sesizări de incidente electorale în ultimele 24 de ore

În județul Vrancea, un reprezentant al unui partid a oferit bani votanților

În județul Tulcea, un cetățean a reclamat că, în timp ce se afla într-o secție de votare, i-a fost luat actul de identitate pentru a fi împiedicat să-și exercite dreptul de vot. Din primele verificări, a reieșit că actul de identitate ar fi fost luat chiar de fratele reclamantului. I s-a întocmit dosar penal pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

În Botoșani, un cetățean a încercat să voteze, deși avea interdicție de a vota prin hotărâre judecătorească definitivă. Se fac cercetări pentru infracțiunea de fraudă la vot.

Citește și: Ziua alegerilor comasate. Votăm pentru Parlamentul European și pentru locale. LIVE TEXT

În județul Vrancea, un candidat a sesizat prin 112 că un reprezentant al unui alt partid, membru al unui birou electoral oferă bani votanților. S-a stabilit că aspectele se confirmă, în sensul că bărbatul respectiv a oferit suma de 50 RON unui votant, în timp ce se afla în afara Secției de votare, dar în interiorul imobilului în care funcționează această secție s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de coruperea alegătorilor.

Polițiștii din cadrul Poliției București au fost sesizați de locțiitorul președintelui unei secții de votare din sectorul unu. Cu privire la faptul că un bărbat ar fi realizat o fotografie în interiorul cabinei de vot. În urma verificărilor, s-a constatat că cele sesizate se confirmă, bărbatul susținând că fotografia a fost realizată dintr-o eroare.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European. Lista noilor europarlamentari

Cine ne va reprezenta în Parlamentul European în următorul...

Un candidat continuă campania electorală pe Facebook | Gazeta de Stâlpeni

Un candidat continuă campania pe grupul de Facebook „Stâlpeni, comuna...

Cum ar putea copiii românilor din diaspora să învețe limba română. La școală, nu acasă

Cum ar putea copiii românilor din diaspora să învețe...