74 de dosare penale legate de consumul de droguri, înregistrate de DIICOT la controversatul festival Saga

Data:

spot_img

DIICOT a anunţat joi că a înregistrat 74 de dosare penale în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri şi deţinerea de droguri pentru consum propriu, fapte reţinute în sarcina unor persoane care au participat la festivalul Saga din Capitală.

„Urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la evenimentele derulate în cadrul unui festival care a avut loc în municipiul Bucureşti, în perioada 3 – 5 iunie 2022, Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul DIICOT este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele. Pe rolul DIICOT – Structura centrală au fost înregistrate, până în prezent, un număr de 74 cauze penale, dintre care 70 la data de 09.06.2022, constituite ca urmare a înaintării proceselor – verbale de constatare întocmite de către organele cu atribuţii de asigurare şi menţinere a ordinii publice cu ocazia activităţilor desfăşurate de acestea în contextul festivalului menţionat mai sus. Actele de constatare au vizat comiterea infracţiunii de deţinerea de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.

Un tânăr a murit la Saga

Un tânăr de 25 de ani, originar din Republica Moldova, care a participat la Saga Festival din Bucureşti, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 iunie, din cauza unui stop cardio respirator provocat de consumul de droguri. Tânărul a ajuns la Spitalul Sfântul Pantelimon în şoc cardio-respirator şi a fost declarat decedat.

Alţi tineri participanţi la festival au ajuns la spital, după ce au consumat droguri.

Ulterior, Jandarmeria a anunţat că a constatat 77 de fapte de natură penală săvârşite de participanţi la Saga Festival, pentru încălcări ale legii privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, dar şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alertă Aeriană în Tulcea: RO-Alert Semnalează Drone Rusești în Zonă

Noapte trecută forțele ruse au lansat un nou val...

Asistenții maternali vor trebui să aibă vârsta minimă de 21 de ani. Proiect de lege

Asistenții maternali nu vor mai putea primi copii în...

Judecătorul fascinat de numele șefului CSM se pensionează a doua oară

Judecătorul Florin Vădeanu de la Judecătoria Agnita cere, din...