​90% din economia județului Iași, concentrată în doar 15 localităţi. Care este cea mai performantă comună

Data:

Deşi judeţul Iaşi are un un total de 102 unităţi administrative – municipii, oraşe şi comune -, 90% din economia acestuia este concentrată în doar 15 localităţi.

Potrivit datelor din bilanţul societăţilor comerciale depuse pe anul 2021 şi afişate pe site-ul topfirme.ro, comuna Miroslava este de departe cea mai performantă localitate din judeţ, din acest punct de vedere. Iar la nivel naţional, Iaşul este pentru România cam ceea ce este Valea Lupului pentru judeţul Iaşi: atât procentele privind cifra de afaceri, numărul de angajaţi şi profitul total sunt comparabile, cât şi domeniile de top din judeţul Iaşi, respectiv cele din Valea Lupului.

Profitul obţinut anul trecut de toate companiile din judeţul Iaşi a fost de un miliard de euro. Cu o cifră de afaceri totală de 36,8 miliarde lei (8,4 miliarde euro), judeţul Iaşi reprezintă doar 1.91% din cifra de afaceri a României, potrivit site-ului topfirme.ro. Iar cei 108.425 de angajaţi din peste 78.000 de societăţi comerciale care au transmis datele de bilanţ însumează doar 2,80% din totalul angajaţilor la nivel naţional.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: 4 ani de la mitingul diasporei din Piața Victoriei, reprimat violent de Jandarmerie. Dosarul 10 august, plimbat între parchete și instanțe

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Primăria comunei Miroslava)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related