Aeroportul din Iași, încadrat la o categorie mai dificilă la aterizare din cauza unor case

Data:

Şase case din Aroneanu stau în calea avioanelor care vin la aterizare pe Aeroportul Iași. Deşi au fost construite înaintea noii piste, ele se regăsesc în studiile de obstacolare recente care au dus la creşterea limitelor de vizibilitate pentru piloţi.

Vremea capricioasă a dat peste cap programul zborurilor pe Aeroportul Iaşi în a doua jumătate a zilei de duminică, iar efectele s-au făcut resimţite şi pe parcursul zilei de luni. Astfel, cursa spre Paris prevăzută la ora 5.50 a decolat două ore mai târziu, avionul spre Eindhoven, de asemenea al companiei Wizz Air, a decolat la 10.35 în loc de 7.45, ora din programul de zbor.

Pe de altă parte, zborul Londra LTN – Iaşi cu sosire luni noapte la ora 3.10 a fost reprogramat pentru luni seară la ora 20.00 (ora aterizării), conform datelor transmise de operator. Acesta pare să fi motivul pentru care pasagerii care urmau să decoleze luni seară la ora 19 spre Barcelona au fost nevoiţi să aştepta mai bine de două ore.

Duminică seară, ceaţa urmată de combinaţia lapoviţă-plafon jos de nori a afectat toate cele trei aeroporturi din Moldova. La Iaşi au fost şi avioane anulate (returul cursei Viena-Iaşi, care s-a oprit la Bucureşti), şi întârziate la sosire (Londra, Bucureşti), şi deviate (Roma). Aceste modificări forţate în planul de zbor s-au propagat asupra altor curse, care au depăşit cu până la 3 ore momentul decolării.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Acord în coaliția de guvernare pentru o creștere a pensiilor cu 12,5%

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...