Ai cârlig la mașină? Ce trebuie să faci pentru a evita amenda | Ziarul de Iași

Data:

Ai cârlig la mașină? Ce trebuie să faci pentru a evita amenda dacă mergi cu mașina în vacanță în Europa? Deși suntem în Uniunea Europeană, fiecare stat are legile sale, de care trebuie să tinem cont.

Dacă aveți un cârlig detașabil pe autoturism, n-ar fi rău ca înainte de a pleca la drum să verificați legislația privind cârligul de remorcare.

Citește și Ciolacu nu m-a jignit ca moldovean. Mă jignește, în schimb, ca român

Verificați Cartea de identitate a vehiculului

În unele țări membre ale Uniunii Europene (UE) nu este permisă circulația cu acest dispozitiv de cuplare dacă nu tractați o remorcă sau o rulotă.

Altfel spus, pentru a evita amenzile, nu ar trebui lăsat la vedere dacă nu este folosit.

În plus, nu ar strica să vă uitați înainte și în Cartea de identitate a vehiculului (CIV), pentru a vedea dacă este trecut dispozitivul de cuplare, pentru a nu avea ulterior probleme cu autoritățile și cu legislația din țările europene.

În ultimii ani, cârligele auto au devenit populare printre șoferi, care le-au descoperit și alte utilizări în afară de remorcare, cum ar fi pentru transportul bicicletelor sau al echipamentelor pentru sporturile de iarnă.

Cel mai probabil, ca să nu mai existe bătăi de cap atunci când vine vorba despre demontarea unui cârlig de pe mașină (cârligul fix se poate demonta doar prin înlăturarea spoilerului), dar și pentru a oferi o soluție mai convenabilă și conformă cu legislația în ceea ce privește utilizarea lor în UE, unii producători au echipat din fabrică autovehiculele cu cârlig electric.

Citește și Centrala nucleară de la Cernobîl: 38 de ani de la accident și 2 ani de la ocupare

Ai cârlig la mașină. Trebuie să mergeți la Registrul Auto Român

Din iunie anul trecut, Registrul Auto Român (RAR) înscrie în Cartea de identitate a vehiculului (CIV) existența dispozitivului de cuplare, bineînțeles, numai dacă acesta este omologat și au fost respectate condițiile de montare.

Pentru că, dacă nu este inclus în echipamentul standard al vehiculului, cârligul poate fi cumpărat și montat ulterior, însă lucrarea trebuie să fie efectuată într-un atelier autorizat.

Pentru a fi trecut în Cartea de identitate a vehiculului (CIV), se merge la Registrul Auto Român (RAR) cu documentele de montare și cu autovehiculul având dispozitivul de cuplare montat complet, arată RAR într-un răspuns transmis la solicitarea „Ziarul de Iași”.

Continuarea în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Codul SWIFT: Element Esențial în Tranzacțiile Bancare Internaționale

Miturile legate de mahmureală. Sfaturile unui medic

Miturile legate de mahmureală, demontate de un medic ieșean....

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște | Ziarul de Iași

Sfatul nutriționistului pentru masa de Paște. Ce reguli trebuie...