Aktual24: Ciolacu se dă progresist în fața liderilor europeni, dar spune cu totul altceva în țară

Data:

Ciolacu se dă progresist în fața liderilor europeni. Imagini în care premierul Marcel Ciolacu se întreține cordial cu premierii socialiști din Spania, Germania, Danemarca au inundat sâmbătă presa română, fiind difuzate masiv de televiziunile de știri apropiate partidului.

Ciolacu vorbește pe limba omologilor europeni, chiar dacă nu în vreo limbă de circulație internațională, liderii europeni îi zâmbesc cordial, însă habar nu au ce apucături contrare principiilor europene are amicul lor socialist la el acasă, la București.

Ciolacu pozează prin capitatele europene, alături de premieri și șefi de state, drept un mare promotor al valorilor europene, vorbește pe limba lor despre agresiunea Rusiei în Ucraina, condamnă populismul, campaniile de fake news, mai că nu există lider mai pro-european în UE.

Sâmbătă, Ciolacu se împăuna în cămașă albă în preajma lui Scholz, tot în cămașă albă, și a premierului Spaniei, Sanchez. Ciolacu era tot un zâmbet și aproba entuziast vorbele spaniolului, care spunea apăsat: „Europa are nevoie de o agendă progresistă”.

Dar, ce să vezi, acasă în România, Ciolacu are o cu totul altă atitudine față de progresism. Mai exact, e chiar pe invers față de poziția avută în preajma lui Sanchez.

„Cu cât vom încerca să impunem progresismul atunci când el nu este acceptat, atunci când oamenii nu se regăsesc în aceste valori, de fapt, vom încuraja populismul și extremismul. Trebuie să spunem aceste lucruri: Partidul Social Democrat apără valorile creștine. (…) Cred în dezvoltarea României accesând fondurile europene și, mai mult, implementând politicile europene în România. Dar avem diversitatea noastră. Trebuie să ne apărăm unitatea prin diversitate”, a declarat Marcel Ciolacu, acum câteva luni, într-o conferință de presă la Pitești.

În urmă cu doi ani, Ciolacu și liderii PSD promovau chiar în Parlament un fake news grosolan, conform căruia europarlamentarii „progresiști” ar fi votat pentru ca bărbații să poată rămâne gravizi și se lansau în glume de prost gust pe acest subiect.

Continuarea în Aktual24.ro

Citește și: Legea pensiilor adoptată în mare viteză de PSD, în ciuda opoziției PNL

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la Romanian Creative Week

Povestea genții Lady Dior, spusă de Mircea Cantor la...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2 și ce avere au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 2: inițial cinci...