Aktual24 – Elev de clasa a XII-a din Suceava: „De ce să ne amâne nouă fix acum Bacul, în condițiile în care doi ani de școală nu am făcut nimic, acum nu mai facem nici pregătire”

Data:

Un elev de clasa a XII-a din Suceava a ținut să împărtășească pe Reddit România, cel mai mare forum online, ce simte în aceste zile de grevă a profesorilor, în care ar fi trebuit să se pregătească de examentul de bacalaureat. El a scos în evidență cum s-a ținut școala în ultimii ani, pe fondul pandemiei.

„Salut. Sunt elev în clasa a 12-a și aș dori să îmi spun punctul de vedere în tot ce se întamplă acum cu această grevă. (…)

A venit și a 11-a, m-am transferat la un profil uman pentru a scăpa de matematică. În a 11-a să zicem că a fost ok, deși și acolo la început tot așa erau suspiciuni, ba eram la liceu, ba acasă, ba cu mască ba fără, într-un final a fost ok a 11-a și a 12-a din acest punct de vedere.

A venit și perioada asta cu bacul, care pentru mine chiar este un stres, dar am zis în gandul meu că nu am probleme, fiind la un liceu de prestigiu. Pe 20 și ceva mai am terminat școala. Am zis că e gata, acum mă axez doar pe bac, vin la școală să fac pregătire cu profesorii, deoarece în toți anii așa se proceda: după finalizarea liceului, mai veneai de 2-3 ori pe săptămână doar la materiile de bac pentru a mai consolida informațiile.

Citește și: FOTO Gențile de mii de euro ale lui Carmen Iohannis. Cea mai scumpă, cât salariul unui profesor pe un an

Dar din păcate nu a fost așa. Ca să nu mă lungesc spun direct. Respect decizia profesorilor de a face grevă. Sunt total de acord că merită un salariu măcar decent, deoarece zi de zi sunt supuși mai mult sau mai puțin unor provocări. Mi se pare absurd ca un om care a învățat atâta pe parcursul vieții să primească un salariu atât de mic. Întrebarea mea este: de ce nu s-a susținut această grevă la început de an? (…)”, a scris elevul pe forumul Reddit Romania.

Reddit România este un forum online cu peste 500.000 de utilizatori.

Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat, duminică, continuarea grevei cadrelor didactice.

Continuare în Aktual24!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: FSLI România / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Ciucă și Ciolacu, atrași în capcana lui Putin

Ciucă și Ciolacu, în capcana lui Putin - Analiză: Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă știe cum să accentueze diviziunile.

1 Decembrie. Eveniment marca Eduard Schneider la Alba Iulia

Pasionații de muzică din Alba Iulia, dar și turiștii aflați în oraș de Ziua Națională, pot participa la un eveniment aparte, găzduit de cunoscutul producător Eduard Schneider.

Aktual24: Cercuri de interese în jurul României. „Evenimentele din Israel se petrec în al patrulea cerc”

Comandorul Sandu-Valentin Mateiu a detaliat intr-un interviu pentru aktual24.ro care sunt cele patru cercuri de interese din jurul Romaniei.