Aktual24 | Imnul României cântat fals de fanfara prezidențială din Kenya

Data:

Imnul României cântat fals de fanfara prezidențială din Kenya, marți, cu ocazia vizitei președintelui Klaus Iohannis.

În fața lui Iohannis și a președintelui kenyan William Ruto, fanfara a intonat inițial imnul național al Kenyei după care a urmat imnul României. Imnul României a sunat însă diferit față de varianta originală, primind câteva note mai vesele în plus.

Iohannis a fost onorat în Kenya și cu 21 de salve de tun, așa cum se cere atunci când un șef de stat vizitează Casa de Stat, relatează presa din Kenya.

Citește și: Frumuseți de neratat în vacanța din Africa

Kenya și România au semnat patru memorandumuri de înțelegere (MoU) în diverse domenii pentru a-și consolida relațiile bilaterale. Memorandumurile se referă la mediu, agricultură și diplomație.

Președintele William Ruto și-a exprimat încrederea că cele două țări vor extinde domeniul de colaborare la mai multe sectoare în viitor.

Cei doi șefi de stat au discutat mai multe aspecte, inclusiv comerțul și investițiile, dialogul politic și diplomatic, cooperarea în domeniul TIC, pacea și securitatea, gestionarea riscurilor de dezastre și sprijinul umanitar internațional, precum și cooperarea regională și multilaterală.

Președintele Iohannis se află într-un turneu african care se încheie la 23 noiembrie. El urmează să viziteze, de asemenea, Tanzania și Senegal.

Citește și: Cum au învins 500 de oameni Consiliul Județean Ilfov, care voia să facă o nouă groapă de gunoi lângă groapa de gunoi care-i intoxică deja

Pleșu: „Imnul României este demobilizator”

„Imnul Romaniei te pune dintr-o dată într-o poziție de mahmureală bătută din toate direcțiile de cine a vrut. Este ceva demobilizator, din pacate. Și trebuie și la asta să ne gândim, poate puțin”, a declarat Adrian Pleșu la evenimentul „O conversație despre 30 de ani de România”, organizat la 27 septembrie 2023, de Asociația Rethink Romania, la Institutul Francez din București.

Continuare în Aktual24!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related