Putin era pregătit să atace NATO, susțin serviciile secrete germane (Aktual24)

Data:

Putin era pregătit să atace NATO în cazul în care Ucraina ar fi capitulat în urma invaziei din februarie 2022. Dezvăluirea acestui plan a fost făcută pe 26 ianuarie șeful Serviciului Federal de Informații german, Bruno Kahl, citat de publicația germană Unternehmen-Heute, informează Aktual24.ro.

Kahl a spus ca ambițiile Rusiei nu s-ar fi mulțumit doar la Ucraina; țările NATO ar fi fost probabil următoarele pe lista sa.

Citește și: Tabăra de jurnalism de date și storytelling, ziua a doua. Despre speranța de viață și de ce bărbații trăiesc mai puțin

„Dacă Ucraina ar fi fost forțată să se predea, acest lucru nu ar fi satisfăcut foamea de putere a Rusiei”, a spus Kahl. El a continuat sugerând că, fără ca Occidentul să arate o disponibilitate clară de a se apăra, Putin nu ar avea niciun motiv să nu atace membrii NATO.

Potrivit Aktual24.ro, Kahl a pus sub semnul întrebării narativul privind pierderea sprijinului intern în Rusia de către Putin.”Putin este ferm în șa; chiar dacă ar cădea pe fereastră sau ar suferi un accident, ar exista o mulțime de oameni care gândesc la fel ca el și ar urma aceleași politici”, a declarat șeful spionajului.

Citește și: Nicu Ștefănuță: Parlamentul României reprezintă o oligarhie, formată din partide care au mulți bani de la buget și care acaparează tot

Kahl a precizat că nu există semne ale unei schimbări imediate în situația politică a Rusiei, cum ar fi prin intermediul unor forțe legitimizate democratic.

Reamintim că pe 23 ianuarie ziarul german Bild, citând surse din serviciile de informații, a relatat că Rusia ar putea încerca să atace Europa spre sfârșitul anului 2024 sau începutul anului 2025, când Statele Unite ar putea fi paralizate de alegeri prezidențiale haotice.

Citește și: Lupta pentru memoria Doinei Cornea: „Casa mamei a devenit casă memorială doar pentru câteva zile”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un europarlamentar german a fost atacat în timpul campaniei electorale. A ajuns la spital

Un europarlamentar german a fost atacat și a fost...

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA | Aktual24

Super-dronele care vor ajunge în Ucraina din SUA sunt...

Măsură radicală: Marea Britanie deportează imigranții ilegali în Rwanda

Marea Britanie deportează imigranții, indiferent de originea aceastora, în...

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstiuit de savanți | Aktual24

Chipul unei femei de Neanderthal, reconstituit de savanți, pe...