Aktual24: Și Budăi a știut, din din noiembrie 2022: „În centrul din Voluntari există persoane bolnave de cancer cărora nu li se oferă medicația”

Data:

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitati (ANPDPD) a intocmit in luna noiembrie a anului 2022 un raport, in urma unor controale efectuate la caminele din Voluntari, in care a scos in evidenta aspecte foarte grave. ANPDPD este in subordinea Ministerului Muncii, condus de Marius Budai.

„Dintre toate institutiile cu atributii de supraveghere/control a Asociatiei, ANPDPD este singura institutie care a intocmit un raport corect.

Astfel, prin raportul intocmit in luna noiembrie se arata, printre altele, ca in centrul din Voluntari exista persoane bolnave de cancer carora nu li se ofera medicamentatia, ca exista persoane cu diabet care sunt hranite cu biscuiti si ceai si, poate cel mai important, ca decontarile catre DGASPC sunt formale”, arata avocatul Siviu Munteanu, cel care i-a reprezentat in ultimii doi ani pe vecinii centrelor din Voluntari care au inaintat zeci de sesizari privind abuzurile.

Citește și Managerul unui centru de îngrijiri paliative:  „Anormalului îi trebuie doar timp să devină normal”

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat luni seara la Romania TV ca nu are niciun motiv pentru care sa demisioneze. Demisia sa a fost ceruta de CRJ, primul ONG care a sesizat abuzurile din Voluntari. Imediat dupa sesizare, ministerul lui Budai a denuntat protocolul cu CRJ.

„Eu cred ca nu conteaza demisia mea. Conteaza foarte mult ce facem de aici inainte”, a sustinut Marius Budai, dupa o intalnire cu reprezentanti ai ONG din domeniul asistentei sociale.

Continuarea în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Monument în memoria eroului anticomunist Liviu Corneliu Babeş, la 35 de ani de la sacrificiul suprem

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a dezvelit sâmbătă monumentul dedicat...

Cărțile care dărâmă blocul. Cum s-a transformat în știre virală gluma unui scriitor

Cărțile care dărâmă blocul și locatarii care au reclamat,...

A murit scriitorul Dinu Săraru

A murit scriitorul Dinu Săraru sâmbătă, la vârsta de...