Aktual24: „Triunghiul Varșovia-Kiev-București” – Analiză la Budapesta: „Alianța care ar putea schimba echilibrul de la Vest la Est pe continent”

Data:

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki spera nu numai sa creasca legaturile economice cu Bucurestiul si Kievul, ci si sa faca din alianta regionala un element-cheie in reconstructia Ucrainei si in apararea frontierei estice a Europei. Parteneriatul trilateral consolidat ar putea schimba echilibrul de la Vest la Est pe continent, scrie analistul politic David Nagy pentru Hungarian Conservative.

Analistul maghiar vorbeste despre un „triunghiul Varsovia-Kiev-Bucuresti”.

La 28 martie, prim-ministrul Mateusz Morawiecki a facut apel la Bucuresti, in cadrul consultarilor interguvernamentale romano-poloneze, la dezvoltarea unei noi comunitati economice. Premierul polonez ar urma sa stimuleze cooperarea economica cu Romania si Ucraina pentru ca vocea regiunii sa fie mai bine auzita. Noua comunitate economica din Europa Centrala si de Est la care se gandeste Morawiecki nu ar ajuta doar la reconstructia si integrarea Ucrainei, ci ar putea echilibra centrul de greutate economic din Europa intre Est si Vest. De fapt, prim-ministrul polonez este foarte sceptic in privinta Vestului, nu doar din cauza modului defectuos in care a fost tratata Rusia in ultimul deceniu.

Citește și Roşii româneşti la preţ de delicatese. Când vor apărea tomatele autohtone şi cât vor costa

‘Nu putem privi Uniunea Europeana ca pe cei care trebuie sa fie ascultati si care trebuie sa aiba intotdeauna cele mai bune solutii intr-o valiza dusa la Bucuresti sau la Varsovia’, a subliniat Morawiecki. Analiza integrală poate fi citită pe site-ul Aktual24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Riscul unui nou război. Avertismentul președintelui Azerbaidjanului| Aktual24

Riscul unui nou război. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev a...

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...