Anchetă după ce o fată de 12 ani a căzut de la Ietajul patru. Fost vicepreședinte al ANPDCA: Copilul s-a aruncat de la etaj

Data:

UPDATE: „Din primele informații, este vorba de o fetiță recent ajunsă cu măsură de protecție specială din cauza violenței domestice, existând un dosar penal deschis pentru violență în familie. Deci, nu s-ar fi putut întoarce în familie, contrar informațiilor apărute în spațiul public.

În plus, fetița nu ar fi avut intenția să se sinucidă, ci să plece. Acest lucru a fost confirmat polițiștilor chiar de aceasta. Fetița este la spital, conștientă. Există o ancheta a poliției în desfășurare și pentru a nu îngreuna în vreun fel munca specialiștilor din județul Olt, vom da o informare completă zilele următoare”, susține Ministerul Familiei, într-un răspuns.


O fată de 12 ani a căzut de la etajul patru al unui bloc din municipiul Slatina, suferind mai multe fracturi din cauza cărora a fost internată în spital, în urma incidentului fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, a anunțat luni IPJ Olt.

Surse judiciare au declarat că fata era într-o casă de tip familial, iar în momentul în care a avut incidentul în locuinţă se mai aflau un minor şi un adult. La sosirea echipajelor de prim ajutor minora era conştientă şi cooperantă şi ar fi spus că a căzut de pe geam.

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), susține că fata s-a aruncat de la etajul 4 al centrului de copii și că situația copilului este critică.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, pe strada Zmeurei din municipiul Slatina.

„La data de 16 aprilie 2023, în jurul orei 17,25, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat de un bărbat, din municipiul Slatina, cu privire la faptul că o persoană se află întinsă pe sol, pe strada Zmeurei din municipiul Slatina. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi echipaje de prim-ajutor.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că o minoră în vârstă de 12 ani, din comuna Milcov, ar fi căzut de la etajul unui bloc (…). În urma evenimentului, minora a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina”, au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Fata ar fi suferit fracturi la membre şi fracturi costale şi a fost transferată de la spitalul din Slatina la o unitate medicală din Craiova.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă.

Citește și: Cum va cuceri inteligența artificială fabricile și cum va înlocui angajații

Vișinel Bălan: „Este înspăimântător că instituțiile care ar trebui să asigure protecția copiilor sunt inaccesibile sau evită responsabilitatea”

Vișinel Bălan, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, a scris luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că fetei i s-a interzis să meargă în familie și s-a aruncat de la etajul 4 al centrului de copii.

„Desi e o situație critică – Gabriela Firea, ministru în funcție, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, Avocatul Copilului, Ganfalean Ion și Directoarea DGASPC Olt nu au răspuns la telefon, iar președinta de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Elena Tudor, este suspectată că este la petrecere. Este înspăimântător să vedem că instituțiile care ar trebui să asigure protecția copiilor sunt inaccesibile sau evită responsabilitatea.

Cer autorităților locale și naționale să acționeze rapid și să acorde sprijinul necesar copilului și tuturor copiilor abandonați din România. Este inacceptabil să ne trezim că autoritățile responsabile pentru protecția copiilor sunt inaccesibile sau nu preiau responsabilitatea pe care o au.

În aceste momente dificile, trebuie să ne unim forțele și să acționăm împreună pentru a găsi soluții care să îmbunătățească sistemul de protecție a copilului și să prevină astfel de tragedii în viitor. Voi continua să cer transparență și responsabilitate din partea instituțiilor și să ne asigurăm că toți copiii sunt protejați și îngrijiți așa cum merită.

Să nu uităm niciodată de copiii abandonați și să luptăm mereu pentru drepturile și protecția lor!”, a transmis fostul vicepreședinte al ANPDCA.

Vișinel Bălan a fost vicepreședinte al ANPDCA până în martie anul acesta, când a fost demis fără să primească vreo explicație. Decizia a fost luată de premierul Nicolae Ciucă, la propunerea propunerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea.

Vișinel Bălan a vorbit pentru PRESShub despre concedierea sa. Fostul vicepreședinte spune că a fost demis pe nedrept, dar se aștepta la acest lucru.

Citește și: Biserici amendate în toată țara pentru nerespectarea normelor de securitate la incendiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Departamentul pentru Situații de Urgență / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se regăsesc pe listele PSD din Sectorul 1

Doi oameni de bază ai fostului primar Tudorache se...

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național al Literaturii Române

Noaptea muzeelor 2024: regal de evenimente la Muzeul Național...

Mesajul lui Florin Piersic: „Sunt viu” și asta datoria minunaților doctori care mă îngrijesc

Mesajul lui Florin Piersic, din spital, după o perioadă...