Protest al angajaților din casele de pensii, pentru salarii la nivelul celor din structura centrală

Data:

Protest al angajaților din casele de pensii, joi. Aceștia sunt nemulțumiți că nu le-au mai crescut salariile de circa 7 ani și că acestea sunt sub nivelul celor din Casa Națională de Pensii, potrivit G4Media.

UPDATE: Protestul a început la Alba, unde angajații de la Casa Județeană de Pensii au ieșit în mod spontan în stradă, alăturându-se unui val de proteste care a cuprins întreaga țară.

Reprezentanții angajaților au declarat, pentru ziarulunirea.ro, că: „ne dorim egalizarea salariilor cu cele ale colegilor de la Casa Națională de Pensii.”

Serviciile oferite de Casa Județeană de Pensii Alba vor continua să funcționeze în mod normal, iar angajații sunt hotărâți să rezolve nemulțumirile lor printr-un dialog deschis și constructiv cu autoritățile.

Angajaţii ai alte cinci case judeţene, printre care şi cele din Bihor şi Maramureş, au oprit activitatea timp de câteva ore, nemulţumiţi de salariile mici, lipsa de personal, dar și volumul mare de muncă. Protestatarii au reclamat și lipsa de reacție a Ministerului Muncii la memoriul trimis în urmă cu aproape o lună.

„Dintre toți funcționarii publici, cei care ne aflăm pe anexa Legii salarizării, noi, angajații Ministerului Muncii, avem cele mai mici salarii. Bruturile noastre se situează între 2 mii și 4 mii de lei”, susţine Daniela Vasile, angajat al Casei Județene de Pensii Maramureș, potrivit Digi24.


Angajații din casele județene solicită să aibă aceleași salarii cu cele din instituția centrală pentru funcții similare. Aceștia invocă faptul că, la Ministerul Finanțelor, Marcel Boloș a reușit să aprobe ca salariile din teritoriu să fie crescute la nivelul celor de la nivel central.

Citește și Managerul spitalului din Brăila a demisionat după ce moartea unui pacient lângă gardul unității

Context. Un proiect de ordonanță de urgență stabilește ca salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, din ANAF și din Autoritatea Vamală Română să fie stabilite prin ordin de ministru, prin derogare de la legea salarizării. În acest fel a fost deschisă posibilitatea majorării salariilor angajaților din instituțiile respective, scrie G4 Media.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: Protest al angajaților din casele de pensii. La Alba, oamenii au ieșit în stradă. Foto: ziarulunirea.ro

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...