Atmosfera în Costinești, în ziua în care o mină marină a explodat lângă dig și trei oameni s-au înecat în Mamaia

Data:

Atmosfera în Costinești, în ziua în care o mină marină a explodat lângă dig și trei oameni s-au înecat în Mamaia. Ajunul sărbătorii de Sfânta Maria și a Zilei Marinei a adus agitație pe litoral, dar în rândul autorităților și al presei și aproape deloc al turiștilor.

O explozie a avut loc în preajma unui dig din Costinești, iar vestea că ar fi vorba de o mină marină a măturat rapid stațiunea, cam ca valurile puternice care i-au făcut pe salvamari să ridice steagul roșu, semn că scăldatul în mare este interzis.

În același timp, trei oameni dintr-ungrup de cinci care au intrat în apă au murit înecați în Mamaia. Turiștii din Costinești n-au fost impresionați.

Citește și: 3 persoane au murit înecate la Mamaia, încercând să salveze pe altcineva

În timp ce echipajele poliției și pompierilor stabiliseră o zonă de protecție în zona Hotelului Forum, unde a avut loc explozia și unde Forțele Navale căutau o a doua mină marină care fusese semnalată la 112, la câțiva zeci de metri mai încolo, turiștii continuau să vină în pâlcuri pe plaja deja sufocată. Este cel mai aglomerat weekend pe litoral, iar Costinești e în topul stațiunilor preferate de românii aflați masiv în mini-vacanță.

Citește și: O mină marină ar fi explodat lângă un dig la Costinești. A doua plutește în largul litoralului românesc

În Costinești, zona de scăldat nu este una întinsă, lină, la fel ca la plajele din orașul Constanța sau în zona Malibu din Mamaia, ci fundul mării se adâncește la mică distanță de mal și, în unele locuri, brusc. Când reporterii G4Media au mers pe teren, cu puțin timp înainte de prânz, salvamarii fluierau și fluturau din mâini cu disperare la puhoiul de oameni din apă.

„Uite, pe ăla l-a tras puțin. Uite-l cum începe să se panicheze”, ne spune un salvamar cu ochii în binoclu și care dă să coboare după un puști pe care îl zdruncinase un val. ”Na, că s-a pus pe picioare. Vedeți? Vedeți cum iese acum? Că s-a speriat. În juma de oră e înapoi în apă”, explică salvamarul care n-are mai mult de 25 de ani.

Continuarea în Info-sud-est.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Info-sud-est.ro)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

Direcția de Poliție Transporturi a organizat săptămâna aceasta o acţiune...

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, transportat la spital

Marinar de pe nava scufundată în Marea Neagră, lângă...