Autobuzele electrice și troleibuzele noi au redus poluarea în Brașov cu 4.400 de tone de dioxid de carbon

Data:

Introducerea în trafic a autobuzelor electrice și troleibuzelor noi a însemnat o reducere de aproximativ 4.400 de tone de dioxid de carbon, a anunțat luni Primăria Brașov.

Pe lângă dioxidul de carbon, s-au înregistrat reduceri de oxizi de azot, monoxid de carbon și hidrocarburi. Oxizii de azot sunt substanțe ce produc iritarea și/sau lezarea căilor respiratorii, favorizează formarea ploilor acide și a fenomenului de smog deasupra orașelor.

În prezent, în municipiul Brașov sunt în circulație 60 de autobuze electrice SOR produse în Cehia – 52 de vehicule de 12 metri și 8 vehicule de 10 metri, achiziţionate cu fonduri europene în ultimii trei ani. Cele 8 autobuze de 10 metri au fost introduse în circulație pe liniile de transport public din zona Centrului Vechi al orașului.

,,Astăzi, transportul electric în municipiul nostru marchează o nouă bornă: trei milioane de kilometri făcuți de cele 60 de autobuze electrice SOR, achiziționate din fonduri nerambursabile, 3 milioane de kilometri în transportul public brașovean care în termeni de calitate a aerului se transpun în 4.400 de tone de dioxid de carbon reduse, două tone de pulberi în suspensie – praful care ne creează atâtea probleme și cu infringementul – și 98 de tone de oxizi de azot. Săptămâna trecută am depus o solicitare de finanțare prin PNRR pentru achiziția altor 23 de autobuze electrice. Totodată, de luna viitoare sperăm să ajungă la Brașov și primele autobuze electrice de 18 metri, care vor circula pe linia 5, achiziționate de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu Municipalitatea”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Citește și: Primul militar rus judecat pentru crime de război în Ucraina, condamnat la închisoare pe viață

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related