Bătaie la Biblioteca Franceză din Craiova din cauza lucrărilor de restaurare

Data:

Bătaie la Biblioteca Franceză. Nemulțumirile la filiala Bibliotecii Naționale a României, aflată în plin proces de reabilitare a degenerat când foști muncitori ai firmei care execută lucrările au apărut pe șantier și i-ar fi cerut constructorului să le plătească banii datorați. S-a lăsat cu bătaie, motiv pentru care a fost chemată poliția.

Apelul a fost direcționat în această dimineață către Secția 1 Poliție Craiova, iar bărbatul care a cerut ajutorul oamenilor legii, în vârstă de 46 de ani, din Craiova, le-a spus că, în timp ce se afla la sediul șantierului situat pe strada Mihail Kogălniceanu, ar fi fost agresat fizic de către doi foști angajați.

Conflictul a fost unul spontan, spun oamenii legii, iar agresorii au fost doi bărbați de 54 și 35 de ani, din comunea Argetoaia, respectiv comuna Scăești, care nu mai lucrează pentru firma respectivă. Ei acuză că nu ar fi fost plătiți.

Citește și: Aktual24 | Craiovenii trimit patru locomotive noi în Suedia. Suedezii, încântați de performanțele locomotivelor produse în România

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe

Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. Se face cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Ulterior stingerii acestui conflictul, la câteva ore, reprezentantul constructorului a sunat din nou la 112, de data aceasta pentru că și actualii muncitori, care se aflau pe șantier, ar fi început să se revolte și să-i ceară angajatorului să le facă plățile săptămânal.

Contractul pentru consolidarea şi restaurarea Bibliotecii Franceze „Omnia” Craiova, filială a Bibliotecii Naţionale a României, care funcţionează în Casa Pleşia, clădire de patrimoniu, a fost atribuit firmei S.C. Rasub Construct S.R.L. din Slatina, județul Olt. Valoarea totală a lucrărilor (proiectare, execuţie şi asistenţă tehnică) a fost de 3.501.054 Euro, fără TVA.

Continuare în Știri Craiova!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: stiricraiova.ro)

spot_imgspot_img
Știri Craiova
Știri Craiova
StiriCraiova este un ziar online care oferă informații incisive din mediile de interes ale orașului și județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei alunecări de teren

O stradă din Cluj-Napoca s-a prăbușit din cauza unei...

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, la Moscova | Bihoreanul

Preotul regizor Ciprian Mega s-a întâlnit cu Putin, fiind...

Un nou lot din Autostrada Unirii, pregătit pentru licitație | Ziarul de Iași

Documentația lotului Leghin/Tg. Neamț-Pipirig, parte din A8, Autostrada Unirii,...