„Bistrița spune NU drogurilor!”, inițiativa civică merge în licee

Data:

Proiectul „Bistrița spune NU drogurilor!” a ajuns în liceele din Bistrița. Este vorba de o inițiativă civică, un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița Năsăud, în parteneriat cu liceele din Bistrița.

Proiectul a venit ca o necesitate, pentru că la începutul anului 2022, după decesul unor tineri, inițiatorul proiectului a sesizat faptul că nicio asociație sau ONG din Bistrița nu a solicitat fonduri nerambursabile pentru campanii de prevenire și conștientizare antidrog.

Proiectul își propune să prezinte problema drogurilor dintr-o perspectivă specială și anume aceea a foștilor consumatori. Voluntarii de la Asociația Teen Challenge au trecut prin calvarul consumului de droguri și fiecare dintre ei își spune povestea proprie, de la debutul foarte precoce până la zilele grele, de chin și disperare.

Citește și: Rafila s-a supărat pe români: au „obligația” morală să ridice pastilele de iodură de potasiu

Acestă abordare își propune să satisfacă curiozitatea tinerilor și să îi pregătească pentru viitor. În ziua de azi, inevitabil, tinerii ajung în anturaje sau contexte legate de droguri. Prin mărturiile prezentate și prin răspunsul la întrebările lor, cred că ne-am atins acest obiectiv.

Pe 17 noiembrie 2022, au început activitățile la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și spre finalul prezentării două dintre fetele dintr-o clasă plângeau. Au fost și doi elevi care s-au scuzat și au plecat, dar sper să le spună toți ceilalți, care au rămas, că drogurile nu aduc lucruri bune în viața noastră și că nu sunt o soluție la problemele pe care le avem, dimpotrivă ele aduc o mulțime de alte probleme grave.

Discuțiile au fost libere și am beneficiat de o mare deschidere din partea tinerilor spre a discuta problemele asociate consumului. Cred că nu a rămas nimic nediscutat, de la debutul mijlocit de anturaj, până la arestare sau internarea la psihiatrie, de la viața de zi cu zi în căutare de bani pentru drog, până la crizele din sevraj.

Continuarea în Săptămâna Online.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

„România regală, un răstimp de progres”, conferință dedicată Reginei Maria a României | Bihoreanul

„România regală, un răstimp de progres", conferință dedicată Reginei...

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere | Ziarul de Iași

Un crâmpei din trecut: satul și Noaptea de Înviere....

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu rotile, voluntar în Ucraina | Info sud-est

Impresionanta poveste a lui Alex Craiu: în scaun cu...