Bistrița vrea teatru și primește o piesă special regizată de Radu Afrim

Data:

În urmă cu doi ani pe 23 martie 2021 am inițiat petiția Salvați Cinematograful 23 August/OMNIA care avea ca obiectiv restaurarea clădirii vechiului cinematograf și realizarea unui teatru la Bistrița. Ulterior administrația locală a înțeles că nevoia unui teatru este justificată și a renunțat la proiectul de demolare a cinematografului, s-a decis să preia clădirea, să o restaureze în vederea funcționării unui teatru municipal.

Ieri, într-o conferință de presă primarul Ioan Turc a anunțat practic deschiderea stagiunii noului teatru municipal cu premiera teatrală ”La câţiva oameni distanţă de tine”, regizată de Radu Afrim, care se va juca în 31 iulie și 1 august, de la ora 19.00, la Palatul Culturii din Bistrița.

Citește și: Ediție specială Karpatia Horse Show: calificări pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024

”Tot acest efort este circumscris efortului de realizare a unui teatru autonom bistrițean, care va fi găzduit de fostul sediu Omnia (Cinematograful 23 August). Am făcut câteva modificări împreună cu eminentul arhitect Dorin Ștefan, în așa fel încât am optimizat spațiul interior. Vom avea 300 de locuri în viitorul teatru municipal în loc de 200, iar în mansardă se vor putea organiza evenimente cu 60 de oameni. După Gala UNITER de anul trecut, venim cu o serie de inițiative care dau conținut și consistență activității teatrale în Bistrița. Punem Bistrița pe harta teatrului românesc și avem pentru cine. Biletele pentru premieră au fost vândute în câteva ore. Așadar, pentru toți cei care ar putea avea emoții cu privire la reușita acestui proiect, la constituirea unui teatru al municipiului, le transmit un mesaj de încurajare: Bistrița are public, iar cea mai vie dovadă este faptul că biletele s-au dat, publicul încurajează proiectele noastre, pentru că niciun gest cultural nu există fără public”, a declarat primarul Ioan Turc.

Continuare în Săptămâna Online!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Cezar Ouatu)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related