O intersecție importantă din București, reconfingurată, cu pasaj și eliminarea trecerilor de pietoni

Data:

Demarate anul trecut, odată cu reluarea lucrărilor de la pasajul pietonal subteran, a cărui execuţie a început în anul 2007, fiind, ulterior, abandonată, până la momentul luării în administrare de către Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti, lucrările de resistematizare şi de modernizare a sistemului rutier vor continua în perioada următoare la suprafaţă.

„Acum ne apropiem de final cu lucrările la pasajul pietonal subteran, unde constructorii lucrează la finisaje, iar apoi se vor muta la suprafață. Trecerile de pietoni vor fi mutate în subteran, pe unde se va face legătura și între stația de metrou și cea de tramvai, tocmai pentru ca șoferii să traverseze cât mai repede intersecția, iar pietonii să circule în siguranță.

Tot pentru fluidizarea traficului, vom lărgi Calea Șerban Vodă cu încă două benzi în zona intersecției”, a explicat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Zilele trecute, echipele au pregătit frontul de lucru pentru constructori, au eliberat terenul și au dezafectat construcțiile de pe acesta, imobile expropriate încă de anul trecut, de altfel, pentru realizarea lucrărilor de utilitate publică.

Citește și: Aktual24: Mărturii dintr-un „lagăr” de bătrâni deținut de vicepreședintele PSD Sector 4

„Eliberarea domeniului public, însă, s-a dovedit a fi, înainte de toate, o muncă de convingere a fostului proprietar de a RESPECTA LEGEA.

Acesta nu doar că nu a eliberat locația la timp, din moment ce aceasta a intrat în proprietatea publică a Municipiului București, ci a și continuat să desfășoare activități comerciale în spațiul respectiv, lucru interzis, de altfel, printr-o hotărâre a instanței”, mai spune primarul.

Mai mult, la recenta acțiune de eliberare a locației, s-au găsit construcții ilegale, neautorizate și nedeclarate, dar și indicii de sustragere, în mod fraudulos, a curentului electric din rețeaua publică a Capitalei, constând într-un branșament ilegal.

„Toate acestea au fost aduse, de îndată, la cunoștința instituțiilor competente să verifice situația și să dispună măsurile ce se impun”, a mai scris , pe Facebook, Daniel Băluță

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un sucevean aflat în arest la domiciliu pentru trafic de droguri a evadat

Un bărbat în vârstă de 43 de ani din...

Stradă surpată în Slănic Prahova. Geologi și specialişti caută explicații| FOTO

Stradă surpată în Slănic Prahova. Specialişti din cadrul Institutului...