Burnout, o afecțiune de care suferă tot mai mulți tineri |  Info Sud-Est

Data:

spot_img

Burnout, o afecțiune de care suferă tot mai mulți tineri. „Sper să te opereze cineva care știe cât tine la materia asta”, este tipul de replică cu care mulți studenți la Medicină sunt, probabil, deja familiarizați – studiile din ultimii ani arată o creștere semnificativă a nivelului de stres în rândul studenților din diverse țări europene și Statele Unite, care nu au fost altceva decât întețite de crizele continue ale ultimilor ani. 

Claudia, Sabina și Elena sunt trei studente din Constanța care au ales să explice, pentru Info Sud-Est, despre cum au ajuns, la puțin peste 20 de ani, în stadiul de burnout: o boală care afectează tot mai mulți tineri din întreaga lume, fie ei liceeni, studenți sau proaspăt intrați pe piața muncii. Studentele au ales să nu le fie dezvăluită identitatea completă. 

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

„M-am trezit plângând. Vorbeam și plângeam și sughițam fără motiv”

Cele trei au intrat la facultate în timpul pandemiei de Covid-19 și vorbesc despre cum au fost nevoite să navigheze această criză de proporții istorice și să adapteze la viața independentă, în timp ce provocările de zi cu zi ale unui student nu au devenit cu nimic mai ușoare: de la materia interminabilă la presiunea impusă de profesori sau chiar de propriul subconștient până la teama că ore semn de nesiguranță sau strigăt după ajutor ar putea fi văzut ca o slăbiciune.

Citește și: Expoziţia „Au venit americanii – Crucea Roșie Americană în România după Primul Război Mondial”, vernisată la Universitatea Ovidius

„M-am trezit plângând. Vorbeam și plângeam și sughițam fără motiv, până când profesorul a epuizat întrebările”: Așa descrie Sabina primul episod de burnout. Era în al doilea an de facultate, în sesiune, și se pregătise intens pentru un examen la o materie care îi plăcea. A intrat în sală cu o migrenă și, cu puțin timp înainte să-i vină rândul, „somitatea de profesor” tocmai îi făcuse o urare sumbră unei colege: „Sper să te opereze cineva care știe cât tine la materia asta”.

În acest context, explică Sabina, nu a fost durerea de cap sau zilele de învățat care au spart deodată barajul. A fost „frica de greșeală, care ni se predică în facultate”.

Continuarea în Info Sud-Est

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  hamedmehrnik )

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți locuitorii orașului | Argeșul Online

Aplicația E-Muscel pentru reclamații online. De ce sunt nemulțumiți...

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare | Ziarul de Iași

A8 Moțca-Ungheni, un pas mai aproape de realizare. „Suntem...

19 percheziții domiciliare și 14 persoane reținute în mai multe județe din țară | Gazeta de Dimineață

19 percheziții domiciliare și 14 inculpați reținuți, într-un dosar...

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului Slatina pentru organizarea „Zilelor Recoltei” | Reporter24

Traficul rutier a fost închis în centrul orașului, Bulevardul...