Cameramanul lui Vladimir Putin și-a dat demisia după înregistrarea declarației de război împotriva Ucrainei

Data:

Informația a fost dezvăluită de jurnaliștii site-ului rusesc de investigații Proekt , interzis în Rusia încă din luna iulie a anului trecut, după publicarea mai mult investigații care au deranjat Kremlinul și oficialii de la Moscova.

Proekt a fost trecut pe lista „ONG-urilor străine indezirabile” la aproximativ două săptămâni după ce procurorii ruși au dispus arestarea redactorului său șef și efectuarea de percheziții la locuințele altor jurnaliști ai publicației tocmai în ziua în care aceștia urmau să publice o investigație despre averea ministrului rus de Interne, Vladimir Kolokoltsev.

Una dintre cele mai cunoscute anchete ale celor de la Proekt a fost publicată în noiembrie 2020, jurnaliștii de investigație afirmând că au descoperit o fiică secretă a lui Vladimir Putin pe care acesta a avut-o cu o menajeră care ulterior a ajuns multimilionară.

Motivul surprinzător pentru care cameramanul lui Putin și-a dat demisia

Jurnaliștii de la Proekt afirmă pe canalul lor de Telegram că o cunoștință a lui Filatov le-a relatat că ultima înregistrare făcută de acesta la Kremlin înainte să își dea demisia a fost cea a declarației de război a președintelui Vladimir Putin, înregistrată pe 21 februarie și difuzată 3 zile mai târziu, în primele ore ale zilei de joi.

Ziarul rus Novaya Gazeta condus de laureatul Premiului Nobel pentru Pace Dmitri Muratov a descoperit că metadatele fișierului video care a fost publicat pe site-ul oficial al președinției ruse arată că acesta a fost creat în seara zilei de 21 februarie, în jurul orei 19.

Contactat de jurnaliștii de la Proekt, Ilya Filatov a confirmat că și-a dat demisia după realizarea acestei înregistrări video.

„Am ajuns în punctul de vârf al profesiei”, le-a spus cameramanul celor de la Proekt. „În plus, m-am săturat să stau în carantină cu lunile”, a adăugat Filatov.

Jurnaliștii de la Proekt amintesc că temerile lui Vladimir Putin de a nu contracta coronavirusul fac ca persoanele din jurul său să fie ținute în continuare în carantină pentru perioade îndelungate de timp, în pofida faptului că liderul de la Kremlin a spus că s-a vaccinat anti-Covid.

Un coleg al lui Filatov le-a spus însă celor de la Proekt că demisia acestuia coincide în mod ciudat cu unele afirmații „neglijente” făcute de acesta în privința „operațiunii militare speciale” din Ucraina, o versiune a evenimentelor pe care cameramanul o respinge, titrează HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related