Cannabisul a fost cel mai căutat drog, anul trecut, în Dolj

Data:

Cannabisul a fost cel mai căutat drog, anul trecut, în Dolj. 11 grupuri infracționale organizate au fost destructurate, anul trecut, de poliţiştii BCCO Craiova care au desfășurat, împreună cu procurorii DIICOT, 125 de acțiuni operative. Cel mai căutat drog, în anul 2023, a fost cannabisul, dar și pentru traficul de cocaină a existat implicare și cooperare între cetățenii români și cei de peste hotare.

Anul trecut, potrivit bilanțului activităților BCCO Craiova, au fost efectuate peste 440 de percheziții domiciliare. 146 de persoane au fost arestate preventiv, iar în cazul altor 42 au fost dispuse alte măsuri preventive. Potrivit statisticii, au fost confiscate aproximativ 30 de kilograme de cannabis, 200 de plante de cannabis(culturi indoor și outdoor), peste 1.100.000 de comprimate de droguri de risc, 3.215 comprimate de droguri de mare risc și 8 kilograme de NSP (noi substanțe psihoactive din care pot fi confecționate peste 10.000 de doze).

Citește și Premieră într-un spital din România: familiile pacienților vor primi informații despre starea lor, în timp real, printr-o aplicație

Pe linie de contrabandă cu ţigări, în anul 2023, au fost confiscate 1.300.420 de ţigarete, echivalentul a 65.021 de pachete. De asemenea, au fost întocmite 288 de dosare penale, 130 pe linie antidrog, 26 privind traficul de persoane, 64 pe linia combaterii criminalității informatice și 68 privind finanțarea terorismului și spălării banilor. Fenomenul traficului şi consumului ilicit de droguri a continuat să fie una dintre problemele majore ale criminalităţii organizate pe raza de competenţă.

„Acţiunile specifice au urmărit, cu prioritate, monitorizarea fenomenului şi au avut ca obiectiv destructurarea reţelelor de profil prin identificarea şi arestarea membrilor, cooperarea internaţională pe cazuri transfrontaliere, capturarea unor cantităţi importante de droguri şi confiscarea sumelor de bani şi a bunurilor provenite din activităţile ilicite”, spun reprezenzanții IPJ Dolj. Cel mai căutat drog, în anul 2023, a fost cannabisul. Acesta a provenit atât din culturi ilicite indoor sau outdoor, cât și din aducerea acestuia din afara țării. Mai multe aflați din publicația Oltenia Live.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Oltenia Live
Oltenia Live
Oltenia Live este echipa care și-a propus să vă aducă, zilnic, știrile care contează. Publicație exclusive online, Oltenia Live acoperă cele mai importante domenii de interes, de la administrație, social, cultură sau economie, la sănătate - însemnând sfaturi medicale și interviuri cu medici și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți. În proiectele derulate de noi am inclus și pacienții, mai exact poveștile celor care sunt un exemplu atât pentru cei care se confruntă cu o problemă asemănătoare lor, cât și pentru cei din comunitate, de ce nu?! Reușim să acoperim județele Dolj, Olt, Gorj, Mehedinți și Vâlcea. Dacă nouă ne scapă ceva, dați-ne un mesaj și verificăm știrea propusă de voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....