Cât costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria

Data:

Cât costă să mergi la schi în România, Bulgaria și Austria: tarifele s-au mărit în stațiunile românești, pe fondul scumpirilor persistente.

Stațiuni românești cu doar câteva zeci de kilometri de pârtii concurează acum la prețuri cu stațiuni faimoase din Austria pe care poți schia sute de kilometri fără să mergi de două ori pe același drum.

Economedia a încercat să vadă care este prețul pentru un skipass pe zi la noi în țară și cum se compară cu alte locații preferate de români în această perioadă a anului.

Cât costă să mergi la schi în Predeal

Predeal este probabil una dintre cele mai scumpe stațiuni de schi din România, atât ca preț general, cât și ca preț raportat la numărul de kilometri ai pârtiilor. 

Un skipass de o zi pentru un adult în stațiunea de pe Valea Prahovei s-a scumpit în acest sezon la 265 lei (55 euro), de la 230 lei sezonul trecut, după cum nota Economedia atunci. Și pentru un copil prețul a crescut în 2023 la 125 lei (25 euro), de la 110 lei anul trecut.

Așadar, o familie cu doi copii care vrea să schieze un weekend întreg la Predeal va scoate din buzunar peste 1.500 de lei. În Predeal, cea mai lungă pârtie are 2.250 m, iar domeniul schiabil este de numai 7 kilometri. Toate tarifele pot fi consultate AICI.

Citește și Necunoscutele vizitei lui Iohannis în Africa. „Statul român nu are viziune în politica externă nici măcar pe termen mediu”

Cât costă să mergi la schi în Sinaia și Poiana Brașov

La Sinaiaun skipass de o zi costă între 210-230 de lei (46 euro) pentru un adult, la fel ca sezonul trecut, dar în creștere de la 120 lei cât era în 2021, iar pentru un copil skipass-ul este între 135-150 de lei. 

Prețurile sunt mai mici în timpul săptămânii și mai mari în weekend. Amintim că anul trecut la Sinaia au fost unificate biletele, după ce mulți ani au existat doi operatori de la care trebuia să cumperi două bilete separate. Toate tarifele pot fi consultate AICI.

Astfel, și în Sinaia un weekend de schi pentru o familie cu doi copii costă peste 1.500 lei.

Poiana Brașov era înainte una dintre cele mai scumpe stațiuni montane de la noi din țară, dar prețurile sezonul acesta sunt mai mici decât în Predeal sau Sinaia. 

Skipass-ul de o zi pentru adulți costă 200 lei (40 euro), în creștere de la 170 de lei, anul trecut, iar pentru copii 120 lei, în creștere de la 100 lei anul trecut.

Poiana Brașov are 25 km de domeniu schiabil, iar cea mai lungă pârtie are peste 3.200 de metri. Toate tarifele pot fi consultate AICIUn weekend de schi la Poiana Brașov pentru o familie cu doi copii va costa așadar aproape 1.300 lei.

Mai multe aflați din Economedia.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă | Bihoreanul

Bihorul are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai...

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...