Câți bani au cotizat pentru campania electorală candidații din Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Candidații din Iași la alegerile locale din 9 iunie au cotizat cu aproape un milion de euro în prima parte a campaniei electorale. În schimb, cheltuielile au fost echivalentul unei treimi din această sumă. Cel puțin astfel arată o situație intermediară furnizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Un candidat a contribuit la campania partidului din care provine cu o sumă care trece pragul de 100.000 euro.

Datele prelucrate de Ziarul de Iași fac referire doar la primele zece zile ale campaniei electorale, iar sumele calculate reprezintă acele fonduri care au fost deja declarate de competitorii electorali: partidele au obligația ca, zilnic, să trimită către AEP toate sumele depuse de candidați. Acești bani li se returnează competitorilor de la bugetul de stat, dacă partidele respectă toate reglementările impuse de AEP. Organizațiile politice au cheltuit bani și în perioada de pre-campanie, dar acele sume au fost din „buzunarele” proprii ale candidaților.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Cea mai mare contribuție: 660.000 lei de la un singur candidat

Conform datelor prelucrate de Ziarul de Iași, în baza informațiilor AEP, cea mai mare contribuție, din prima parte a campaniei electorale, i-a aparținut lui Bogdan Cojocaru. Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Iași a livrat în contul de campanie 660.000 lei pe 20 mai. El a declarat că această sumă provine din împrumuturi contractate la persoane fizice sau la instituții de credit.

Pe locul doi este tot un candidat la CJ, respectiv Petru Movilă (Alianța Dreapta Unită: ADU, formată din USR, PMP și Forța Dreptei), cu o sumă totală de 260.000 lei, livrată în trei tranșe, din veniturile sale proprii.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Imagini din trecut. Holocaustul în Maramureș în benzi desenate

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...

Maternitatea „Elena Doamna”: spital fără pacienți, dar cu medici bogați din cabinetele private | Reporter de Iași

Trucurile contabile ascund dezastrul financiar de la Maternitatea „Elena...