Cazul Stâlpeni: consilierii locali nu știu ce au votat | Gazeta de Stâlpeni

Data:

Cazul Stâlpeni: consilierii locali nu știu ce au votat. A fost suspus la vot un model de contract între societatea de apă – canalizare și cetățeni, fără ca acesta să fie transmis în prealabil consilierilor.

În comuna Stâlpeni, transparența administrativă a fost din nou pusă sub semnul întrebării, după ce ieri, 28 mai 2024, consilierii locali au votat un model de contract între societatea de apă și canalizare și cetățeni, fără să știe ce conține acesta.

Pe 21 mai 2024, primarul comunei Stâlpeni a convocat ședința consiliului local pentru 28 mai, ședință care s-a desfășurat la Căminul Cultural din Rădești, începând cu ora 16.30.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Transparența decizională este ignorată la Stâlpeni

Este a patra ședință consecutivă ascunsă publicului, transparența decizională fiind un aspect pe care autoritățile locale, îndeosebi primarul Șerbănoiu, l-au ignorat complet, deși este o condiție a bunei credințe și a unei bune guvernări, asumată prin legi, regulamente și hotărâri de consiliu local.

Citește și: Dominic Fritz: „Trebuie să fim sinceri cu oamenii că nu putem face magie, nu putem promite orice” | INTERVIU

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat câteva puncte care vizează funcționarea societății de utilități din Stâlpeni, APA SERV TOP STÂLPENI SRL, sub forma unor măsuri impuse de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) printr-o notă de control.

Astfel, ieri au fost supuse dezbaterii și aprobării proiectele de HCL (Hotărâre de Consiliu Local) inițiate de primarul Șerbănoiu având ca obiect aprobarea unui procent de pierderi de 22,66% pe întreaga arie de operare a societății de utilități.

Primăria nu a transmis modelul de contract

Aprobarea situațiilor financiare pentru anul 2023 și modelul de contract de prestare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare dintre APA SERV TOP STÂLPENI SRL și cetățenii racordați la rețeaua de utilități.

După convocarea ședinței de consiliu, primăria, prin grija secretarului general, ar fi trebuit să pună la dispoziția celor convocați toate documentele ce urmau a fi discutate.

Însă, așa cum ne-a obișnuit, primăria condusă de Gabi Șerbănoiu nu a transmis și modelul de contract care urma să fie discutat și eventual aprobat la ultimul punct de pe ordinea de zi.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay / vmamic )

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

La doar 9 ani este vicecampioană națională la șah | Viața Liberă

La doar 9 ani este vicecampioană națională la șah....

Deportați în ziua de Rusalii | Puterea a Cincea

Deportați în ziua de Rusalii. Data nefastă de 18...

„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau | Bihoreanul

„Festival fără granițe”, Zilele Sfântului Ladislau sunt sărbătorite la...

Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou proiect de lege îl ajută | Ziarul de Iași

Costel Alexe și promisiunile din campania electorală. Un nou...