Ce ar fi făcut „eroul” Ciolacu, în realitate, la Revoluție: „Aducea Pepsi și țigări” (Aktual24)

Data:

Ce ar fi făcut „eroul” Ciolacu, în realitate, la Revoluție?. Premierul a avut un cu totul alt rol in timpul Revolutiei, la Buzau, decat cel pe care il pretinde in documentele din dosarul de revolutionar. Jurnalista Anca Simina de la Recorder, care a realizat o ampla ancheta despre modul in care Ciolacu a devenit revolutionar, a spus ce i-a relatat un martor.

„Unul dintre cei cu care am stat de vorba ne-a spus ca domnul Ciolacu aducea Pepsi si tigari de la chioscul de jos”, a relatat amuzata Anca Simina intr-o emisiune cu Cristian Tudor Popescu la Recorder Talks. „E foarte corect, caci domnul Ciolacu s-a lansat in afaceri, Revolutia i-a permis sa se afirme plenar. In sfarsit aflu si eu cu ce s-a ocupat domnul Ciolacu”, a completat CTP, la fel de amuzat.

Citește și Comisia Europeană dată în judecată de o asociație a procurorilor, pentru că a ridicat MCV în cazul României

„E un mare mister cu ce s-a ocupat domnul Ciolacu”, a continuat Anca Simina. Jurnalistii de la Recorder au dat publicitatii o ampla investigatie legata de dosarul de revolutionar al premierului PSD Marcel Ciolacu. Ei au descoperit numeroase inadvertente plus semnaturi false in documentele depuse de Ciolacu. Concluzia anchetei, fara a fi evidentiata ca atare, este ca Marcel Ciolacu este si el unul dintre impostorii care si-au atribuit merite false la Revolutie pentru a obtine certificatul de revolutionar.

Recorder a intrat in posesia declaratiei scrise de mana de Ciolacu in 1992, prin care a obtinut certificatul de revolutionar, si a discutat cu numerosi martori ai evenimentelor de atunci.

Citește și Viermi în mâncarea elevilor de la Școala de Poliție din Cluj-Napoca

Martorii relevanti nu-si amintesc sa-l fi vazut pe Ciolacu in locurile in care se laudat ca a fost in zilele Revolutiei. In plus, Ciolacu a recurs la presiuni asupra Secretariatul de Stat pentru Revolutionari dupa ce acesta i-a retras certificatul de revolutionar. Secretarul de stat Mihai Dodu a confirmat ca a fost sunat de seful lui, premierul Ciolacu.

Principalele pasaje din ancheta Recorder

Marcel Ciolacu, cel de acum trei decenii, isi sustine teza eroismului la Revolutie printr-o multitudine de neconcordante de timp si de loc. Rolul determinant pe care si-l atribuie in declaratii nu e confirmat nici de alti participanti, nici de fotografii, nici de documente relevante.

Premierul ofera informatii contradictorii cu privire la locul sau de munca din 1989, de unde sustine ca si-a inceput actiunile indreptate impotriva puterii comuniste: in dosarul sau de revolutionar sugereaza ca lucra la o intreprindere din Buzau, pe cand in CV-ul de prim-ministru in dreptul anilor 1988-1990 apare Intreprinderea Electronica din Bucuresti.

Mai multe aflați din publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Chiar l-ați crezut pe impostor că ar fi fost revoluționar?
    Nu pot să cred că ați fost, atâția ani, atât de creduli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Dator la Fisc cu 55 milioane de euro, primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței

Primarul Negoiță a suspendat executarea silită cu ajutorul instanței...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3 și ce averi au

Cine sunt candidații pentru Primăria Sectorului 3: actualul primar,...