Ce domenii cred românii că ar trebui reformate și ce reforme își doresc ceilalți cetățeni din UE

Data:

Românii consideră că cele mai importante trei reforme care trebuie operate de autorități sunt cele care vizează Educația, Sănătatea și Munca. Domeniile indicate sunt similare cu cele mai necesare reforme de adoptat la nivelul întregii Uniuni Europene, informează Cursdeguvernare.ro.

Comisia Europeană a dat publicității un sondaj Eurobarometru Flash realizat în luna aprilie 2023, sondaj care confirmă importanța și necesitatea sprijinului pentru implementarea de reforme oferit statelor membre de Instrumentul de sprijin tehnic al Comisiei.

În teorie, un stat se angajează la reforme pentru a răspunde nevoilor societății. Sondajul conține și următoarea întrebare: ”În opinia dumneavoastră, în care domenii sunt cele mai necesare reforme de operat în țara dumneavoastră?” Dintr-o listă de domenii puteau fi alese maximum trei.

Românii au indicat: Educația (63%, față de o medie europeană de 50%); Sănătatea (62% față de o medie europeană de 56%; Angajare și condiții de muncă (38% față de o medie europeană de 25%).

Continuarea în Cursdeguvernare.ro


Citește și: Secolul dictatorilor, fără Ceaușescu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related