Ce poate face Ilie Bolojan de la Cotroceni?

Data:

Klaus Iohannis pleacă de la Cotroceni pe fondul unor crize politice, economice și de securitate care par să se acutizeze de la o zi la alta.

Demisia președintelui Iohannis nu ușurează rezolvarea situației, mai cu seamă că primul ministru este acuzat de legături mai mult sau mai puțin vizibile cu afacerea Nordis, o schemă piramidală, în care marea firmă imobiliară a strâns milioane de euro înșelându-și ani de zile clienții, folosind banii lor pentru extravaganțe scumpe și călătorii cu avioane private la care a luat parte și Marcel Ciolacu.

Interimatul lui Ilie Bolojan la Palatul Cotroceni ar putea reda parțial credibilitatea elitelor politice din România. Tentația luxului în care a căzut și fostul președinte Klaus Iohannis cu toate cheltuielile scumpe, dar secretizate, sugerează o clasă politică tranzacțională, care-și urmărește propriile interese, vulnerabilă, arogantă și dezinteresată de bunul mers al țării. Austeritatea fostului primar de Oradea e un prim semn că ceva s-ar putea schimba. Ilie Bolojan se va întoarce după alegerile prezidențiale din mai în fruntea Senatului de unde și-a anunțat agenda sa de restructurări.

Citește și: Ilie Bolojan, președinte interimar al României. Klaus Iohannis a plecat de la Cotroceni | VIDEO

Ce așteptări sunt de la președintele interimar, omul pe care Klaus Iohannis l-a împins la periferia PNL, fiindcă s-a opus autoritarismului prezidențial în partid și alianței cu PSD?

În primul rând, să vorbească, pentru că Iohannis a tăcut prea mult și în situații prea importante. Traian Băsescu înainte să-și încheie mandatul a ținut o conferință de presă de două ore în care a răspuns tuturor nelămuririlor. E o mare așteptare în societate pentru clarificarea întâmplărilor de la prezidențialele anulate din 24 noiembrie.

Continuarea, în Deutsche Welle

Citește și: Primul decret semnat de președintele interimar al României, Ilie Bolojan. Luminița Odobescu, numită consilier prezidențial

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi la curent cu cele mai recente știri, oferte și anunțuri speciale.

Mai multe articole similare
Related

Tricolorul și Kremlinul: despre un suveranism cu buletin de București și manual de la Moscova

Există momente în viața publică în care declarațiile politice,...

Și totuși, Ucraina…

Zilele trecute ne-au adus o veste foarte proastă: Statele...

Cui îi mai pasă, de fapt, de romi?

Un adevăr care doare Zilele acestea, violențele din Ballymena ne-au...

“Afacerea Eximbank” din energie

Ne-am oripilat când am aflat că o regie a...