Cele 20 de „minuni” care fac din comuna argeșeană Stâlpeni o localitate unică în România (I) | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Cele 20 de „minuni” din Stâlpeni. Nu există măsurători care să confirme dacă astfel de „minuni” mai există și în alte localități, însă putem considera, cu bună credință, că o comună cu asemenea „minuni” este un caz aparte, poate chiar unic în România, în Europa și, cine știe, poate în întreaga lume.

Lipsa unor studii care să verifice astfel de realități este de înțeles, probabil pentru că nimeni nu a efectuat o asemenea cercetare care uneori frizează ridicolul și buna guvernare. Dar este rezonabil să credem că aceste 20 de „minuni” despre care urmează să citiți, conturează o realitate singulară în țară, posibil chiar unică la nivel global. Aceasta ar trebui să dea serios de gândit locuitorilor din Stâlpeni și, mai ales, autorităților statului, deoarece autoritățile locale par să nu fie interesate de aceste fenomene pe care, unele dintre ele, chiar ele le-au generat.

Citește și: Decizii atipice în dosarul omului de afaceri din Arad mort după explozia mașinii sale

1. Posibil singura localitate din România unde asfaltul a fost turnat peste gurile de canalizare pe lungimea unei străzi de câteva sute de metri

Strada din satul Rădești, unde administrația din Stâlpeni, sub conducerea primarului Șerbănoiu, a pus asfaltatul peste gurile de canalizare, se numește Chibrit sau Lăcrămioarelor. Așa cum menționam într-un articol publicat acum mai bine de doi ani (sursă), această stradă are o lungime oficială de 700 de metri, iar lucrarea a fost recepționată de o comisie condusă chiar de administratorul public al comunei, Mesteacăn Eugen, în forma în care se află și astăzi.

Într-una dintre ședințele consiliului local, primarul a declarat că a discutat cu o firmă specializată pentru a aduce gurile de canalizare la nivelul carosabilului, scoțându-le de sub asfalt, însă a menționat că lucrarea ar fi prea costisitoare pentru bugetul local. Din acest motiv, este posibil ca strada să rămână în această formă pentru multe decenii, putând deveni un „obiectiv turistic”, o atracție pentru cei ce vor să facă un tur ghidat pentru a vedea cu ochii lor tot ceea ce face din Stâlpeni o comună unică în România, poate chiar la nivel mondial.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Barometrul de Consum Cultural pe anul 2023. Creștere semnificativă a frecvenței vizitării obiectivelor cu relevanță culturală

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Gazeta-stalpeni.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sediul PSD Prahova a fost vandalizat: Mesaje obscene și un panou distrus cu un topor

Sediul PSD Prahova a fost vandalizat, vineri după-amiază, fiind...

Fame Up, legături neclarificate în campania lui Călin Georgescu | Ziarul de Iași

Fame Up, o platformă destinată promovării prin micro-influenceri, apare...