Centru de vaccinare împotriva COVID-19, în campusul Universității de Vest din Timișoara. Și UBB Cluj-Napoca a deschis un astfel de centru

Data:

Un centru de vaccinare împotriva COVID-19 va fi deschis în complexul studențesc al Universității de Vest din Timișoara (UVT), a anunțat joi instituția de învățământ. Și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a deschis un centru de testare și vaccinare împotriva COVID-19.

Nou centru din campusul UVT va funcționa începând din 1 noiembrie, studenții putând deja să se programeze pentru vaccinare. Centrul de vaccinare se află la parterul Căminului C12, de pe Aleea Studenților nr. 12, într-un spațiu central cunoscut, unde a existat anterior o agenție bancară.

„UVT se află în prima linie a universităților românești și în privința promovării mesajului pro-vaccinare, pe care l-am lansat încă din februarie 2021, prin campania „Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”. Ponderea studenților vaccinați este încă sub ponderea necesară imunizării colective, chiar dacă este superioară mediei generale, ceea ce ne-a motivat să dorim deschiderea acestui centru de vaccinare în campusul studențesc. Vaccinarea este calea sigură pentru a ne proteja”, a declarat rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Cine se poate vaccina la acest centru și cu ce doze

Înființarea noului centru de vaccinare a fost avizată de DSP Timiș și Nucleul de Vaccinare Timiș, la solicitarea UVT, aici fiind administrate doze de vaccin Pfizer/BioNTech, Moderna, Astra Zeneca sau Johnson & Johnson. Centrul este destinat studenților, personalului universităților, dar și rudelor acestora, iar vaccinarea se va realiza cu echipe mobile puse la dispoziție de autorități. Înscrierea cererilor de programare pentru vaccinare se realizează prin completarea unui formular online, pus la dispoziție de către UVT, disponibil AICI.

Vaccinarea celor înscriși va avea loc în fiecare zi de luni, în intervalul 16.00 – 20.00. Se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care s-au înscris prin completarea formularului online în săptămâna precedentă, până în ziua de duminică, inclusiv.

Centru de testare și vaccinare pentru studenții și angajații UBB Cluj-Napoca

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a organizat un centru de testare și vaccinare împotriva COVID-19, care a fost deschis luni, 25 octombrie.

Centrul funcționează în cabinetele medicale existente în cadrul căminului Sport XXI din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Hațieganu” și este deschis pentru toți studenții UBB, dar și pentru angajații universității și membrii familiilor acestora, indiferent de faza de vaccinare în care se află (prima, a doua sau a treia doză).

„Noi ne dorim să revenim cât mai curând la normal și, evident, această pandemie ne limitează în ceea ce privește activitățile academice, fie ele de predare-învățare sau de cercetare. UBB, ca prima universitate world-class din România, trebuie să transmită un semnal și un mesaj în sensul revenirii la normalitate. E un mesaj pe care l-am transmis în mod constant, am încercat să găsim cele mai bune soluții pentru întreaga noastră comunitate, iar acum încercăm să venim din nou în întâmpinarea studenților, a profesorilor, a personalului administrativ și a aparținătorilor acestora cu acest sprijin concret, deschiderea centrului de testare și vaccinare, care ne-ar putea ajuta să revenim la o anumită normalitate”, a declarat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Atât testarea, cât și vaccinarea sunt gratuite, iar programările pentru vaccin pot fi făcute la numerele de telefon 0264-591048 și 0264-593371.

Citiți și

INSP: 73.1% dintre infectări și 91.2% dintre decesele COVID de săptămâna trecută au fost la persoane nevaccinate

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la negru”, din surse neclare

Medici stomatologi de elită folosesc materiale sanitare cumpărate „la...

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj | Monitorul de Cluj

Transplantul hepatic se va putea face și la Cluj,...

Românii nu știu despre bolile endocrine, arată președinta asociației de profil | Oltenia LIVE

Românii nu știu mare lucru despre bolile endocrine, arată...