Cinci la rând: cum reușesc dronele ucrainene să scufunde navele rusești | Aktual24)

Data:

Cum reușesc dronele ucrainene să scufunde navele rusești, au explicat serviciile secrete ucrainene. Măgura V5 distrug cu succes navele rusești, acționând în grupuri ți fiind controlate de operatori calificați, relatează Ukrainska Pravda.

În noaptea de 9-10 noiembrie 2023, a fost momentul când dronele Măgura au strălucit pentru prima dată. Un grup de drone Măgura au detectat și au lovit două nave de debarcare de mare viteză ale rușilor, Serna și Akula („Rechinul”), în apropierea satului Ciornomorske, nu departe de coasta Crimeei.

Următoarele misiuni ale acestor drone au dezvăluit și mai mult potențialul lor. La 1 februarie 2024, a fost lovită corveta Ivanovets, dotată cu rachete, la 14 februarie – nava de debarcare Tsezar Kunikov.

Pe 5 martie, dronele Măgura au lovit din nou și au scufundat nava de patrulare Serhii Kotov, cu tot cu elicopterul de pe punte.

Citește și Premiera spectacolului Adrenalină, de Gabriel Sandu, la Teatrul Excelsior din București

„Anterior, numărul de drone era mai mic, iar sarcina principală era pur și simplu să lovească o navă de război, dar acum acestea operează în grupuri de mai mult de cinci.

Acest lucru ne permite să distribuim rolurile în cadrul grupului, să determinăm ordinea de atac etc”, spune unul dintre dezvoltatorii Măgura.

„Principalul obiectiv al primei faze este de a imobiliza ținta, astfel încât lovitura inițială este, de obicei, asupra motoarelor. În a doua fază, loviturile vizează partea cea mai vulnerabilă a navei.

Acestea sunt determinate în prealabil, atunci când se studiază ținta în timpul planificării misiunii. Dacă reușim să creăm o breșă, următoarele lovituri sunt îndreptate spre același loc”, a continuat el.

Mai multe citiți în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat | Aktual24

Antrenamentul piloților ucraineni pe avioanele F-16 s-a terminat, aceștia...

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei | Curierul Național

Avertismentul serviciilor de informații europene. Care sunt planurile Rusiei...

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul vizitei lui Xi Jinping la Budapesta | Aktual24

„Voluntari” chinezi au interzis afișarea steagurilor „neprietenoase” în timpul...

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la doar 11% în doar câteva luni | Aktual24

Inflația în Argentina a scăzut de la 300% la...