Clujeanul întemnițat pe nedrept în China și-a spus povestea în Parlamentul European și cel britanic. Nimeni nu l-a invitat în Parlamentul României

Data:

spot_img

Clujeanul Marius Balo, care a fost întemnițat timp de 8 ani pe nedrept în China, continuă să fie ignorat de statul român, în timp ce Parlamentul European și cel Britanic îi dau o voce.

Din 25 iunie, Balo a participat la o serie de evenimente la Londra, unde a vorbit despre cum a fost tratat în temnițele chinezești și și-a transmis povestea mai departe.

„Ultimele 10 zile au avut o însemnătate cu totul deosebită pentru mine. Am fost invitat să particip, începând cu data de 25 iunie, la o serie de evenimente care au avut loc la Londra, în Parlamentul Britanic. Săptămâna a debutat cu o audiere în în fața Comisiei pentru Drepturile Omului a Partidului Conservator (CPHRC), luni după-amiază, 25 iunie, începând cu ora 15. Am participat la această audiere împreună cu Peter Humphrey, jurnalist britanic și împreună-pătimitor în închisorile comuniste din China și cu Benedict Rogers, președintele executiv al organizației Hong Kong Watch (HKW). Prima parte a acestei audieri a consemnat mărturia fiecăruia dintre noi vizavi de experiența teribilă de care am avut parte în temnițele chinezești iar în partea a doua membrii Comisiei, prezidată de parlamentarul conservator Tim Loughton, ne-au adresat întrebări”, a relatat Marius Balo.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Turnătorul Bălăceanu Stolnici, celebrat de Academia Română, în Aula instituției, la împlinirea a 100 de ani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Marius Balo / Facebook)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related