Co-președintele USR Bistrița-Năsăud, deputatul Lorant Sas, ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre

Data:

Începând de marți, 22 iunie, România a preluat președinția în exercițiu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre (APCEMN). Lucrările Adunării generale a APCEMN s-au desfășurat în sistem videoconferință, ocazie cu care Parlamentul României, prin președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a preluat președinția organizației, de la Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată, în cadrul sesiunii plenare a Adunării, deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Lorant-Zoltan Sas, șeful Delegației Parlamentului României la APCEMN, a fost ales vicepreședinte al organizației pentru un mandat de doi ani.

În discursul său din cadrul reuniunii Comisiei permanente a Adunării, care cuprinde șefii delegațiilor statelor membre, Lorant Sas a evidențiat că proiectele și inițiativele privind regiunea Mării Negre reprezintă o prioritate pe agenda politicii externe a României. De asemenea, a apreciat că este nevoie de accentuare unor domenii precum digitalizare și inovare, în vederea abordării eficiente a provocărilor cu care se confruntă comunitatea globală, în contextul pandemiei de Covid-19.

Citește articolul complet în Nasăudeanul

spot_imgspot_img
spot_img
Năsăudeanul
Năsăudeanulhttps://nasaudeanul.ro
Subiectele și articolele din „Năsăudeanul” se referă în primul rând la oamenii de lângă noi: fie că vorbim despre năsăudeni, fie că vorbim despre locuitorii județului – al cărui al doilea nume este, să nu uităm, Năsăud – care își aduc local, zi de zi, contribuția pentru comunitate, fie despre cei care au plecat în străinătate pentru o viață mai bună, dar nu s-au rupt de viața plaiului natal drag, fie că vorbim despre instituțiile care ne afectează, în bine sau rău, existența noastră și a celor de lângă noi, oriunde ne-am afla. Misiunea noastră este de a informa, corect și complet, pentru a sprijini formarea unei comunități responsabilă și puternică, pentru a promova valorile locale autentice, oameni și locuri și, în general, pentru a contribui la binele societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related