#Colectiv – Loredana Diacu, jurnalist: azi, albul lui Iohannis e culoarea morții. Și a statului român care ucide, permite crima și nu îi pedepsește pe vinovați

Data:

Șase ani de la Colectiv. Pe treptele Curții de Apel București, unde se judecă dosarul în care sunt inculpați Piedone & Co, sunt fotografiile tinerilor răpuși de indiferență, indolență și corupția statului român. Printre fotografiile celor duși dintre noi, și una color, a unui om viu. Președintele Iohannis. Și tot pe trepte, tineri acoperiți cu cearceafuri. Albe, precum hainele purtate de Iohannis în Egipt. Numai că, azi albul e culoarea morții. Și a unui mesaj: statul român ucide, permite crima și nu îi pedepsește pe vinovați. Statul a eșuat. Cearceafurile lințoliu acoperă, de fapt, România. Text și fotografie preluate de pe pagina de Facebook a jurnalistei Loredana Diacu.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune.Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale.Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare.A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu. Decizia e definitivă

Patronul Fermei Dacilor rămâne în arest la domiciliu în...

Partidul Comasat Român face praf statul de drept

Partidul Comasat Român face praf statul de drept. Modificarea...

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD

Primul primar USR dintr-un oraș care pleacă la PSD...