Consiliera milionară de la Ministerul Digitalizării, asociată la un coafor din Londra

Data:

Oana Babagianu, consilier superior la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, cu o avere impresionantă, este asociată în cinci firme. Patru sunt în România, iar la trei apare ca director. Una una deține un coafor la Londra, promovat în țară de către Ana-Maria Prodan, nașa sa.

Tânăra a locuit 15 ani în străinătate, este secretar general adjunct al PNL Diaspora, organizație condusă de europarlamentarul Rareș Bogdan, și fiica unui lider local liberal. A fost angajată în aprilie la la Ministerul Energiei pe funcția de consilier. După doar două săptămâni, s-a mutat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, pe funcția de consilier superior.

Anunțul revenirii în țară și al angajării la Guvern a fost făcut chiar de Oana Babagianu. Într-o postare pe rețelele de socializare, aceasta mulțumește familiei Bogdan, Florina și Rareș Bogdan, pentru sprijinul pe care l-a acordat în revenirea ei acasă.

Oana Babagianu are, potrivit declarației de avere, o situație materială impresionantă. Tatăl ei este subprefect al județului Ialomița. Aceasta a menționat că deține 11 locuințe, dintre care două în Spania.

Deține împreună cu soțul său o casă la Madrid de 840 de metri pătrați, și o casă de vacanță la Denia-Spania, de 250 de metri pătrați, la care este unic proprietar.

Apartamentele din București au în total o suprafață de 570 de metri pătrați, la care se adaugă apartamentele din Voluntari și Dudu-Ilfov.

De asemenea, deține un teren în Madrid în suprafață de 2.772 metri pătrați, un autoturism Range Rover, mai multe conturi, dividende de 856.286 de lei, dar și datorii.

Cel mai mare credit este de 686.000 euro, la Caixa Bank. Veniturile, destul de modeste, obținute anul trecut sunt de la trei companii din Urziceni, unde figurează ca director. Soțul său, Viorel Babagianu (a luat numele de familie al soției), director la o companie din Ialomița și la una din Londra, a completat veniturile familiei.

Citește și: Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan

Coaforul din Londra, promovat de Ana-Maria Prodan

O firmă la care este asociată Oana Băbăgianu deține un coafor în Londra, promovat în România de impresara Ana-Maria Prodan, care i-a botezat copiii.

Coaforul din Londra deținut de Oana Babagianu

În ianuarie 2021, Cancan relata că actuala consilieră de la MCID și-a deschis prima afacere la 18 ani, în România, ajutată de părinți.

Tată său, Gheorghe Babagianu, poate fi numit un traseist politic, după ce a trecut de la PSD, la PDL și PNL. A fost ales consilier din partea celor trei partide și subprefect de două ori.

Potrivit Autorității Electorale Permanente, în 2004, Babagianu a candidat din partea PSD pentru un post de consilier local, iar în 2008 din partea PDL, ca în 2019 să fie ales consilier PNL, funcție din care și-a dat demisia pentru a deveni directorul Cancelariei Prefectului de Ialomița.

Citește și: Rușii cumpără cetățenia turcă pentru a scăpa de sancțiuni. Preț: 400.000 de dolari

În martie 2009, Gheorghe Babagianu a fost investit în funcția de subprefect al județului Ialomița, pentru ca în 2013 să își dea demisia din poziția de consilier PDL și din cea de șef al organizației locale PDL.

În decembrie 2019, a fost numit șeful Cabinetului Prefecturii Ialomița, iar în septembrie 2020 a fost ales consilier PNL, funcție din care și-a dat demisia pentru cea de subprefect al județului Ialomița (singurul de pe site-ul prefecturii care nu și-a postat CV-ul).

La coaforul din Londra, vine frecvent Ana-Maria Prodan. „Cunoscuta impresară a făcut o escala la Londra, la salonul prietenei sale Oana Babagianu, Vos Beaty Salon, și s-a lăsat pe mâna stiliștilor”, a scris Wowbiz.

Impresara Ana Maria Prodan, alături de hairstylist-ul din Londra

Oana Babagianu mai apare ca director la Matache&Co SRL, care deține un hotel în Urziceni. Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, de la această firmă au venit dividendele de 850.000 de lei (circa 173.000 de euro). Dar tot aceeași firmă are și datorii de 700.000 de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Încrederea în presă românească, cea mai scăzută din ultimii ani. Topul încrederii, surprinzător

Încrederea în presă românească este printre cele mai scăzute...

Cum a reușit Nicu Ștefănuță. Momentele cheie ale campaniei de succes a unui candidat independent

Cum a reușit Nicu Ștefănuță să fie primul candidat...

Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Lucian Bode a pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces...

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc și mare risc

13 persoane arestate pentru trafic de droguri de risc...