Consiliul Europei numește oficial Rusia stat terorist

Data:

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a recunoscut Rusia ca fiind stat terorist, prin adoptarea unei rezoluții intitulate „Escaladarea continuă în agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei”, scrie Digi24.

99 de membri ai adunării au votat pentru rezoluție, iar unul s-a abținut.

Rezoluția mai cere statelor să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană și numește prezența Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU ca fiind ilegală.

Rezoluția cere și crearea unui tribunal internațional.

Citește: Dan Dungaciu încalcă legea: nu și-a depus niciodată declarația de avere

Rusia a anunțat, pe 15 martie, că se retrage din Consiliul Europei, acuzând NATO şi UE că au făcut din această organizaţie un instrument în serviciul „expansiunii lor militaro-politice şi economice spre Est”. Ulterior, Consiliul Europei a exclus oficial Federația Rusă din cadrul organizației.

Atenție: Consiliul Europei nu este un organism al Uniunii Europene

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (abreviat APCE) este unul dintre cele două organe statutare ale Consiliului Europei (organizație internațională dedicată apărării drepturilor omului, a democrației și a statului de drept). Adunarea Parlamentară alege judecătorii Curții Europene a Drepturilor Omului.

Adunarea este formată din 324 de parlamentari delegați de către parlamentele naționale ale celor 47 de state membre ale Consiliului Europei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
3 COMENTARII
  1. Nu mai mira pe nimeni . Doar patru state s-au abtinut sa condamne interventionismul militar in Ucraina .Ne pare cum „drum de intors ” nu prea mai exista cel putin atita timp cit Rusia isi protejeaza Presedintele .J.R.Biden ne-a spus , subtil , cum Occidentul nu are nimic cu Rusia ci cu seful ei de moment. Pasii sunt evident programati si vor duce spre ecluderea Rusiei din ONU si in final prin aparitia unei anume formule de condamnare ce va viza doar o singura persoana ca si decizie finala . UE incepe sa devina „ vioara intii”

  2. Este un pas important in procesul de obligatre a Federatiei Ruse sa renunte la agresiunea impotriva Ucrainei. In conditiile in care Moscova a parasit organizatia, masura nu va fi luata in considerare de aceasta si acolitii ei.
    Sunt necesare astfel de masuri in cat mai multe organizatii si foruri internationale.
    La nivelul ONU se impune un demers de reorganizare a Consiliului de securitate prin excluderea membrilor care agreseaza/ataca alte state, cum este cazul Federatiei Ruse. Atata timp cat va fi membra a consiliului va bloca toate actiunile impotriva ei.

    • Este un pas important in procesul de obligatre a Federatiei Ruse sa renunte la agresiunea impotriva Ucrainei. In conditiile in care Moscova a parasit organizatia, masura nu va fi luata in considerare de aceasta si acolitii ei.
      Sunt necesare astfel de masuri in cat mai multe organizatii si foruri internationale.
      La nivelul ONU se impune un demers de reorganizare a Consiliului de securitate prin excluderea membrilor care agreseaza/ataca alte state, cum este cazul Federatiei Ruse. Atata timp cat va fi membra a consiliului va bloca toate actiunile impotriva ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...