Contraofensiva ucraineană. Au fost recucerite trei localități în sudul și estul țării

Data:

Volodimir Zelenski a evidențiat duminică progresele înregistrate în contraofensiva ucraineană începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale pentru că au cucerit două așezări în sud, o a treia în est, precum și teritoriu suplimentar în estul țării, transmite Reuters.

El nu a precizat cu exactitate unde se aflau teritoriile și nu a oferit un orizont de timp al ofensivei, spunând doar că a primit „rapoarte bune” la o întâlnire de duminică cu șeful serviciilor de informații și comandanții săi militari.

Citește și: Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din București, lăsată la mila cutremurelor

În discursul său video de duminică noapte, Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk, pentru cucerirea „anumitor înălțimi” tot într-o zonă estică în direcția Lysychansk-Siversk și pentru eliberarea a două așezări din sud.

Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a postat mai devreme duminică o imagine cu soldați ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și: Alegeri cu miză pentru viitorul CSM, după ce actuala majoritate a impus organizarea turului doi

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Facebook / Kyrylo Tymoshenko)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. Deja vedem cum Rusia doreste aparitia unor negocieri . Rusia pare sa fi inteles situatia, de facto, ce ne arata cum Donbasul a devenit o regiune nelocuibila . Este evident cum numarul mare de cetateni locuitori ai zonei, ce nu sunt etnici rusi , au plecat , care incotro , sa isi regasesca destinul .In acelasi timp etnicii rusi ramasi pleca si ei o data cu bombardamentele , din sens invers , aparute in Donbas .Toata suflarea stie cum fostii vecini ,de etnie rusa si ucraineana, nu mai pot convietui „ usa la usa ” in aceste tinuturi .Rusia practic cucereste un pamint depopulat ce va fi bombardat non stop de catre fortele armate ucrainiene pina cind vor pleca cu totii .O boare de vint nuclear venita de la Zaporijie poate alunga pentru zeci de ani pe toata lumea . Singura solutie pentru rusi este renuntarea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis are și susținerea Turciei | Revista22

Tot mai departe de șefia NATO. Contracandidatul lui Iohannis...

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi achiziționate din Kazahstan | Aktual24

Planurile americanilor cu cele 81 de avioane rusești vechi...

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață | Deutsche Welle

500.000 de monede euro falsificate au ajuns pe piață,...